Patrule pentru depistarea boschetarilor

02 Boschetari PetrosaniMaximilian Gânju

La temperatura înregistrată în Petroşani, de minus 22 de grade Celsius, mulţi dintre boschetarii descoperiţi de poliţiştii locali erau aproape inconştienţi.

Poliţia Locală Petroşani şi-a intensificat raziile în aceste zile în care au fost înregistrate temperaturi extreme, pentru a-i descoperi pe cei care-şi duc zilele pe străzile din municipiu. Poliţiştii spun că mulţi dintre ei riscau să moară îngheţaţi, dacă nu erau găsiţi la timp. Astfel, mai multe persoane fără adăpost au fost culese de pe străzi şi duse la spital sau la adăpostul de noapte din municipiu.
”Avem în aceste zile extrem de geroase mai multe patrule care „periază“ municipiul, atât noaptea, cât şi ziua. Verificăm mai ales zonele unde ştim că stau persoane fără adăpost, însă şi alte locuri unde ar putea să se refugieze, cum ar fi ţevile de termoficare din cartierul Aeroport. Până acum, am dus mai multe persoane la adăpost. Spre exemplu, o femeie care stătea într-o anexă improvizată era aproape îngheţată. Am solicitat ambulanţa şi am dus-o la spital, iar noi încercăm să-i descoperim şi să-i convingem să vină la adăpost. Nu-i putem lua cu forţa, pentru că sunt şi unii care refuză, însă o fac pe propria răspundere. Avem un registru în care ei semnează că refuză să vină la adăpost”, a declarat Nicolae Stăncioi, şeful Poliţiei Locale Petroşani.
Adăpostul din cadrul municipalităţii are amenajate cinci locuri pentru persoanele care dorm pe străzi. În caz de necesitate, mai spune sursa citată, mai este disponibil un spaţiu încălzit,  care poate fi în orice moment amenajat pentru oamenii străzii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.