Categories: ActualitateFlash

Boschetarii, ajutaţi de autorităţi şi medici

Nicolle Ebner

Prefectura Hunedoara, cu sprijinul administraţiilor locale din mai multe oraşe şi municipii din judeţ, au găsit soluţii pentru găzduirea eventualelor persoane fără adăpost, care ar avea de suferit din cauza temperaturilor extrem de scăzute, anunţate de meteorologi, pentru următoarele zile.

Adăposturi pentru oamenii străzii

Potrivit datelor oficiale prezentate de poliţişti prefectului Attila Dezsi, la nivelul judeţului au fost identificate 51 de persoane fără adăpost, cele mai multe în municipiul Deva. În urma discuţiilor purtate de prefect cu primarii din mediul urban, au fost identificate şi stabilite locaţiile, dar şi serviciile de care pot beneficia eventualele victime ale temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile. Astfel, azilul de noapte din Hunedoara este pregătit să facă faţă solicitărilor venite din partea persoanelor fără adăpost, la fel şi Centrul de Urgenţă-Orăştie. În Petroşani, cei fără adăpost se pot aciua la sediul SC Gospodărie Prestcom, în Vulcan – la centrul de urgenţă „Adăpostul Cald”, iar primăriile din Brad şi Petrila au pus la dispoziţie centrele de îngrijire şi asistenţă socială din subordinea consiliilor locale. Primăria Simeria- Centrul Social de Urgenţă Bârcea Mare; Aninoasa – Cabana „Anena”; Haţeg – Căminul de bătrâni „Betania” şi Geoagiu – internatul Colegiului tehnic agricol „Alexandru Borza”. În Deva, persoanele fără adăpost care vor avea nevoie de ajutor vor fi sprijinite prin intermediul UPU (unitate de primiri urgenţe) al Spitalului Judeţean Deva.

Culeşi de ambulanţe şi transportaţi la spitale

„De asemenea, în caz de nevoie, aceste persoane pot fi primite şi îngrijite şi prin sistemul de sănătate publică din judeţ. Li se va asigura asistenţa necesară şi prin serviciul de ambulanţă pot fi transportate de la locul în care au fost găsite, până la spitale sau la adăposturile stabilite. În cazul în care este necesar, se poate acorda şi asistenţă medicală”, a declarat prefectul Attila Dezsi, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Reprezentantul guvernului în teritoriu speră că, în judeţ, nu se vor înregistra victime din cauza frigului, deoarece nici temperaturile nu au fost chiar atât de scăzute. Ieri, primul-ministru Emil Boc a cerut prefecţilor ca, împreună cu preşedinţii de consilii judeţene şi primarii de municipiu, să identifice în fiecare judeţ locaţii pentru construcţia de cămine pentru bătrâni şi să transmită Guvernului, în maximum două săptămâni, un raport în acest sens. Şeful Executivului a arătat că intenţionează să lanseze un program guvernamental pentru construcţia de cămine destinate bătrânilor singuri, în parteneriat cu autorităţile locale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago