PARTIDUL DREPTĂȚII SOCIALE Filiala Județeană Hunedoara. PREȘEDINTELE UNUI STAT EȘUAT…

Într-o recentă declarație, șeful statului, Klaus Iohannis, a făcut afirmația tranșantă că statul român este un stat eșuat.
Consecvent modului de exprimare și în­tre­gului său comportament a ’’omis’’ să ne pre­ci­zeze de unde a tras această concluzie și mai ales care este aportul său la situația pre­zentată.
În realitate șeful statului Klaus Iohannis , care ar trebui să-și păstreze statutul de neu­tralitate , tratează chestiunea ca și cum el nu ar avea nici un amestec sau contribuție.
Contrar așteptărilor românilor, Klaus Io­hannisa abordat din prima clipă problemele sta­tului și ale întregii societăți cu indiferență și având în mod vizibil un singur scop: men­ți­nerea și prosperarea la putere a unui grup res­trâns legat de interesele de partid ale ’’co­la­boratorilor’’ și nicidecum abordarea cinstită și fără părtinire a chestiunilor de care statul român s-a izbit.
Sintagmele ’’partidul meu’’, ’’guvernul meu’’, ’’colaboratorii mei’’ și altele de aceeași natură sunt mai mult decât simple scăpări de limbaj: eleexprimă esența funcționării președenției României la această oră: dezbinare, ură, ex­cluderea opiniilor contrare și ignorarea ne­voilor reale ale națiunii române.
Încălcând o dispoziție esențială a Con­sti­tuției, a renunțat la statutul de neutralitate impus și din prima clipă a pus pe picioare par­te­neriatul cu P.N.L , participând și la Con­gresul acestui partid și în prezența a 5000 de persoane, a refuzat să respecte cele mai ele­mentare norme de comportament în condiții de pandemie (purtarea măștii și altele).
Autorul acestui articol nu împărtășește și nu sprijină ieșirile politice ale principalului partid de opoziție. Aceasta nu înseamnă că primul om în stat se poate manifesta zgo­mo­tos și cintit către eventuala distrugere a
P.S.D –ului. Aceasta în condițiile în care ‘’statul eșuat’’ are nevoie de o politică coerentă și de co­laborare pentru menținerea echilibrului, ca­rac­teristic unui stat democratic.
Ne reamintim că din prima clipă, opinia publică a fost interesată despre realitatea sau irealitatea afirmațiilor, care circulă despre averea președintelui. Acesta a tratat ches­ti­u­nea cu aroganță și s-a mulțumit ca în locul ade­vărului să vehiculeze aberații referitoare la izvorul averii sale, în principal așa-zisele me­ditații și alte surse modeste, în afara ori­cărei explicații verosimile.
Grav este faptul că președintele Klaus Iohannis și apropiații săi, continuă să susțină o politică de încurajare a ocupării funcțiilor pu­blice pe singurul criteriu al obedienței, eli­minând treptat evaluarea obiectivă, bazată pe fapte și realizări care au folosit societății. A de­venit notoriu că președintele ‘’patronează’’ ocuparea posturilor pe baza unor criterii care exclud competența și gândirea în folosul co­munității.
Așa cum am arătat sistemul selecției după criterii subiective , a devenit o povară pentru funcționarea economică și socială.
Din păcate producția este implicată în declanșarea și apoi agravarea tuturor crizelor care au dus România în situația actuală. Ceea ce este grav, reprezintă confuzia dintre instituții și amestecul președintelui în funcționarea administrației publice și a sistemului legislativ
Românii și-au pierdut încrederea în președintele statului care nu-imai reprezintă și care patronează un sistem economic și so­cial contrar intereselor celor care mențin încă la un nivel acceptabil funcționarea statului.
Considerăm deci, că una din primele măsuri ar fi suspendarea din funcție a pre­șe­dintelui Klaus Iohannis și alegerea provizorie deocamdată a unei persoane interesate și fidele națiunii române.

Președinte,
Cornel Mihăiescu Gavrilă

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

2 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

2 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

2 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

2 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

2 ore ago