Parlamentarul ALDE Marius Surgent dă o veste bună. Proiectul trecerii echipajelor SMURD la pompieri a ajuns în Senat

Sorina Popa

Deputatul ALDE de Hunedoara, Marius Surgent (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că proiectul prin care echipajele SMURD din cinci judeţe, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale mai are puţin şi va fi votat şi în Senat, cameră decizională.

Parlamentarul hunedorean susţine că proiectul respectiv a trecut de Camera Deputaţilor, iar în Senat a trecut de patru comisii şi mai are nevoie de votul din alte trei comisii. ”Apoi, proiectul va fi dezbătut şi votat în Senatul României, care este cameră decizională. În Camera Deputaţilor, acesta a primit 262 de voturi, fiind doar două abţineri. După sărbătorile pascale din acest an, proiectul va fi votat şi va fi trimis spre promulgare preşedintelui. Ceea ce înseamnă că în acest an, echipajele SMURD din cele cinci judeţe unde acestea mai funcţionează sub autorităţile locale sau judeţene vor trece la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă”, a declarat deputatul ALDE Marius Surgent.
Finanţarea echipajelor SMURD de către consiliile judeţene şi primării se mai face la nivel naţional doar în cinci judeţe, între care şi Hunedoara. Paramedicii care activează în cadrul acestor asociaţii au cerut în nenumărate rânduri să fie preluaţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Deputatul a mai precizat şi faptul că trecerea paramedicilor la ISU va rezolva şi inechităţile salariale care există la această dată între paramedicii de la serviciile aflate în administrarea asociaţiilor de tip Salvital şi cei aflaţi în cadrul ISU. „Printre doleanţele exprimate de către paramedicii care activează în asociaţiile Salvital s-a aflat de multe ori lipsa de echipamente sau diferenţele salariale care există de fapt între paramedicii care activează în cadrul ISU şi cei de la aceste asociaţii. Tocmai de aceea, trecerea tuturor paramedicilor din cele cinci asociaţii tip Salvital în subordinea ISU va rezolva şi această inechitate”, a mai spus deputatul hunedorean.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

7 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

7 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

7 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

7 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

7 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

7 ore ago