Parlamentarii coaliţiei, un nou vot împotriva elevilor. Gratuitatea transportului şcolar înlocuită cu decontul!

Luni, în cadrul Comisiei pentru învăţă­mânt din Camera Deputaţilor s-a votat Ordonanţa Guvernului nr.50/2021. Votul parla­mentarilor PNL-USRPLUS-UDMR a fost unul în unani­mi­tate pentru amânarea ordo­nanţei, adică îm­po­triva elevilor care, înce­pând cu noul an şco­lar, riscă să-şi plătească singuri transportul.
Reforma marca Guvernul României trebuia din start respinsă şi nu amânată. Este dorinţa principalilor beneficiari: elevi şi părinţi care au spus NU acestei ordonanţe. NU, au mai spus o dată la începutul acestui an când Ministerul Educaţiei a venit cu propuneri similare. Protes­tele din ţară ale asocia­ţiilor de elevi, solicitările făcute de aceştia pen­tru dialog cu primul-ministru Cîţu, cu ministrul educaţiei au fost pur şi simplu ignorate.
Coaliţia de guvernare nu lucrează pentru „România educată”, ci pentru o ţară în care abandonul şcolar şi frustrarea elevilor stau la loc de cinste. Ordonanţa propusă de Executiv înlocuieşte gratuitatea cu decontul! Să ne aşteptăm ca din luna septembrie să vedem elevi preocupaţi nu de lecţii, ci de banii pe care trebuie să îi recupereze de la şcoală. Asta în cel mai bun caz, pentru că nu toţi părinţii îşi permit 200 de lei în fiecare lună să îi cheltuie doar pe transportul copilului. Alocaţiile au stagnat, salariile sunt aşa cum sunt, în ciuda creşterii economice anunţate de premier. Încotro mergem?
Asigurarea transportului intrajudeţean pentru elevi nu este un moft, ci o necesitate! Dacă la nivel declarativ,guvernanţilorle pasă de viitorul copiilor din mediul rural, de per­fomanţa în educaţie a copiilor din România, atunci să renunţe să îi trateze pe elevi ca pe nişte duşmani. Pentru ei muncesc. Sfatul meu este ca Executivul să iasă de urgenţă din bula politică şi să asigure transportul elevilor, viitorul lor şi dreptul la educaţie!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago