Categories: Actualitate

Părinții elevilor de la Școala “A. Șaguna” au învins!

Adriana Năstase

Părinții elevilor de la Școala “Andrei Șaguna” au câștigat, după ce s-au întâlnit de mai multe ori cu conducerea Primăriei Deva și au solicitat ca orele copiilor să fie doar de dimineața și nu de după masa, așa cum era programat la început.

Vor să cumpere centralele termice

Întâlnirea de săptămâna trecută, dintre părinții elevilor de la Șaguna și conducerea Primăriei Deva, a fost de mare importanță, pentru că părinții au convins autoritățile ca elevii să meargă la cursuri doar de dimineața, după ce se vor muta din școala lor, care intră în reabilitare.
“Am identificat încă șase săli de clasă pentru ca elevii să poată desfășura cursurile dimineața. Aceste săli sunt la fosta unitate școlară din Viile Noi. În acest caz, primarul Florin Oancea a depus un Proiect de Hotărâre de Consiliul Local pentru ca acel spațiu să fie pus la dispoziția elevilor de la Șaguna”, a declarat viceprimarul Gabriel Ilieș.
Părinții de aici au cerut ca să fie începute lucrările într-un corp al școlii, iar în celălalt să învețe în continuare elevii. Pentru a se putea materializa acest lucru, ei chiar s-au oferit să achiziționeze centrale de gaz. Primăria nu a fost de acord, susținând că amplasmentul trebuie predat integral cons­tructorului.
În sfârșit, important este că elevii care vor fi mutați de la Școala “Andrei Șaguna” vor face cursuri de dimi­neață.

Au fost găsite soluțiile
“În anul școlar 2021-2022, TOȚI elevii de la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” își vor des­fășura cursurile di­mi­neața!Școala Gim­nazială ,,Andrei Șaguna” va intra în reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, ceea ce impune redistribuirea elevilor în alte spații destinate procesului de învățământ.În urma demersurilor întreprinse de primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a fost identificată varianta (dorită de profesori și de părinți) ca TOȚI elevii Școlii Gimnaziale ”Andrei Șaguna” și copiii din grupele de grădiniță să își desfășoare cursurile dimineața.
Astfel, elevii claselor I-VIII de la ”Andrei Șaguna” și copiii din grupele de grădiniță vor fi repartizați la cele patru unități de învățământ din Deva care au săli de clasă disponibile, respectiv:Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță”- clădirea din cartierul Progresul, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul Teoretic ”Teglas Gabor”,Școala Primară din cartierul Viile Noi.
Modul de repartizare a elevilor din clasele I – VIII și a copiilor din grupele de grădiniță ale Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” va fi stabilit de către conducerea școlii. În ședința de Consiliu Local din 27 iulie 2021 se va supune aprobării consilierilor locali abrogarea HCL 418/2020, astfel încât Școala Primară Viile Noi să redevină unitate de învățământ de stat, în administrarea Primăriei Municipiului Deva.
Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, le mul­țumește părinților, cadrelor didac­tice și Episcopiei Devei și Hun­edoarei pentru înțelegere și colaborare.Este un efort comun pentru ca generațiile următoare de elevi să învețe în școli reabilitate și modernizate, la standarde europene”, susțin reprezentanții Pri­măriei municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

5 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

5 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

5 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

5 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

5 ore ago