Categories: Comunitate

Parcul Pensionarilor din Hunedoara va fi modernizat

Parcul Central din municipiul Hune­doara are mare nevoie de o reabilitare, proces care să includă şi evaluarea corec­tă a stării de sănătate a copacilor astfel încât pericolele să fie diminuate cât mai mult cu putinţă, spune primarul Dan Bobouțanu.

Plan Urbanistic
„O dovadă a acestui fapt o reprezintă şi un incident petrecut luni, când un copac „în vârstă” s-a prăbuşit (fără să se fi înregistrat vreo rafală de vânt puternică şi fără să fi fost „încărcat” cu zăpadă ori chiciură). Din fericire, nu au existat victime şi nici pagube materiale.Astfel de situaţii se întâlnesc frecvent în municipiul Hunedoara din cauză că, în multe zone, amenajarea ariilor urbane a presupus aşternerea unui strat de zgură provenită din vechiul combinat peste care s-a pus apoi un strat de pământ. Pe astfel de suprafeţe au fost plantaţi copaci care, din cauza stratului de zgură amintit, nu au reuşit să îşi dezvolte rădă­cinile suficient de bine”, informează edilul șef al municipiului Hunedoara.
Pentru „Parcul Central” (cunoscut drept „Parcul pensionarilor”, aflat între b-dul Dacia şi str. 22 Decembrie) Primăria mu­ni­cipiului Hunedoara a întocmit un Plan Ur­banistic de Detaliu adoptat prin votul con­si­lierilor locali în şedinţa din 31.01.2022. Documentul este extem de important deoarece va sta la baza unui proiect de rea­bilitare – modernizare a parcului pentru care Primăria va solicita finanţare euro­pea­nă. Proiectul urmăreşte reamenajarea to­tală a structurii existente a parcului şi crea­rea unor spaţii pentru activităţi cul­tu­rale şi recreative: spaţii de socializare şi pro­menadă, locuri de joacă, realizarea unor noi plantaţii de arbori şi de zone verzi. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dar piața?
    Mergeți la deva sa vedeți cum arata igiena într-o piață asa cum trebuie..
    Și poate faceți și o reorganizare a parcării.parca totuși taxiurile ocupa prea mult loc

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

16 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

16 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

16 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

16 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

16 ore ago