Parcul Pensionarilor din Hunedoara, înapoi la primărie

Adriana Năstase

La finalul anului trecut, aleşii locali din Hu­nedoara au votat ca parcul situat între strada 22 Decembrie, bulevardul Dacia şi bulevardul Corvin să revină în administrarea munici­palităţii. Parcul Central revine, astfel, acasă după 15 ani, timp în care aici ar fi trebuit să fie amenjază o zonă de agrement. Firma care a avut în administrare parcul nu a făcut însă acest lucru, iar contractul respectiv a fost reziliat cu acordul părţilor, după 15 ani de la semnarea lui, deşi era pe 49 de ani.
Terenul, care aparţine domeniului public al municipiului Hunedoara are o suprafaţă de aproape 14.000 de metri pătraţi. Aici, admi­nis­­traţia locală doreşte să amenajeze un spa­ţiu modern, având ca surse de finanţare banii europeni. Programele de finanţare pentru perioada 2021-2027 sunt încă în pregătire, astfel că funcţionarii primăriei fac toate de­mersurile pentru pregătirea documentaţiilor necesare viitoarelor proiecte. Ca primă etapă, a fost stabilit un portofoliu de proiecte prio­ri­tare, pentru care începând cu trimestrul 1 al acestui an demarează pregătirea docu­men­taţiilor necesare. Printre aces­te proiecte, care vizează mă­suri de regenerare urbană a spa­ţiilor publice, se regă­seşte şi proiectul “Rea­bili­tare, modernizare şi dotare «parc central» din municipiul Hunedoara”.
Prin acest proiect se ur­mă­reşte reamena­ja­rea totală a struc­turii existente a parcului şi trans­for­marea parţială a acestuia într-un spaţiu destinat manifestărilor culturale şi re­crea­tive. Sunt vizate următoarele:crearea de spaţii de socializare şi promenadă, realizarea de plan­taţii noi şi zone verzi generoase, crearea de locuri de joacă pentru copii şi dotarea acestora cu mobilier specific şi altele.
„În ultimii 15 ani aici nu s-au făcut investiţii şi asta se vede. Îi mulţumesc reprezentantului firmei care a fost de acord cu rezilierea con­tractului. Redăm, astfel, parcul hunedorenilor. El are avantajul de a fi situat într-o zonă centrală, în imediata apropiere a Pietonalei pe care am finalizat-o în urmă cu un an, iar acest lucru îl va face atractiv pentru localnici şi turişti deo­po­trivă. E nevoie de cât mai multe spaţii verzi, de agre­ment, unde să putem să ne bu­cu­răm de natură, de aer curat chiar în mij­locul ora­şului. Hu­nedoara este vestită pentru spaţiile verzi de care dispune şi ne dorim să conti­nuăm extin­derea acestora în ur­mătorii ani”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago