Categories: ComunitateFlash

Paramedicii Salvital Hunedoara trec la ISU

Maximilian Gânju

Serviciile SMURD civile vor trece în subordinea ISU din acest an, după ce proiectul de lege a fost aprobat şi mai urmează avizarea de către preşedintele României şi publicarea lui în Monitorul Oficial.

Proiectul de trecere a serviciilor civile a apărut încă din primăvara acestui an, după ce au fost identificate mai multe judeţe unde operează servicii SMURD susţinute de administraţiile judeţene ori locale. Deşi prestau în general aceeaşi muncă, diferenţele de salarizare între un paramedic ISU şi unul din structurile civile era considerabilă. Astfel, conform senatorului PSD din municipiul Lupeni, Cristian Resmeriţă, paramedicii serviciilor civile vor beneficia de aceleaşi facilităţi şi aceeaşi salarizare ca şi personalul IGSU, precum şi de asigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare.
„Echipe civile există în cinci judeţe, iar aceste echipe au fost înfiinţate înaintea legii care a ieşit, Legea Sănătăţii de-atunci, şi care erau echipe finanţate de primării pentru personal şi de bugetul de stat pentru combustibil şi materiale sanitare. În ultimii doi ani am început să avem presiuni din partea primăriilor că nu mai pot să susţină aceste echipaje”, motiva secretarul de stat Raed Arafat.
Iniţiativa legislativă prin care serviciile civile să ajungă la ISU a fost aprobată de Camera Deputaţilor cu vot unanim, de Senat şi urmează să fie promulgată de şeful statului. După judeţul Mureş, Hunedoara este regiunea cu cele mai multe servicii de salvare medicală de tip SMURD, toate funcţionând sub autoritatea Salvital Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

21 de ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

21 de ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

21 de ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

21 de ore ago