Categories: Sport

Pandemia de Covid-19 poate falimenta fotbalul românesc

Federaţia Română de Fotbal a schimbat sistemul com­pe­tiţional şi a făcut reguli noi pentru echipele care vor avea jucători depistaţi cu Covid-19, inspi­rându-se  din modelul implementat de UEFA.
Toate formaţiile trebuie să facă testări regulate, iar pre­şedintele Răzvan Burleanu (foto) a calculat că este nevoie de o cifră astronomică: 20 de milioane de euro, doar pentru aceste testări la care se vor adăuga şi alte costuri legate de măsurile sanitare ce trebuie implementate.
„Dacă vindem sediul Federaţiei Române de Fotbal şi toate bazele noastre şi clădirile noastre, tot nu strângem 20 de milioane de euro. De atât avem nevoie ca să putem testa toate echipele din România”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, care este convins că dacă nu se întâmplă o minune, fotbalul românesc va fi lovit de o catastrofă. El cere urgent ca statul să se implice şi să ofere un  ajutor substanţial.
„Dacă Guvernul şi autorităţile locale nu se implică, multe echipe vor da faliment, pentru că nu vor putea să plătească testele. Este adevărat că federaţia se va implica şi va acorda sprijin pentru formaţiile care vor relua competiţia, dar nu va fi suficient. Dacă Guvernul nu va avea capa­citatea să intervină, vom avea mari probleme în ceea ce priveşte anii viitori. Sunt cluburi în România, la nivel de amatori, care au buget de 10.000 de euro şi le trebuie 30.000 de euro doar pentru teste”, a mai declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

La Blăjeni, intervențiile de urgență și cele edilitare se vor face cu ajutorul unui utilaj achiziționat din bani europeni

Magdalena Șerban Ce fac primarii harnici când conduc localități mici, cu un buget care abia…

1 minut ago

Deva: Absenteismul școlar, monitorizat de DAS Deva pentru circa 40 de copii

Magdalena Șerban Din pricina absenteismului școlar, circa 40 de copii și adolescenți din mu­nicipiul Deva,…

3 minute ago

„Normă” îndeplinită de „corbii” albaștri. Trei goluri, trei puncte câștigate

Ultimul meci al etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 2 a avut loc ieri, pe…

11 minute ago

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago