Pandemia a oprit şi telecabina de pe Dealul Cetăţii Deva

Telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva este oprită oprită începând de astăzi, 10 no­iembrie 2020, pe perioadă nede­ter­minată, potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Mu­nicipală Deva, care administrează monu­mentul istoric.
Decizia a fost luată pentru a limita şi a pre­veni îmbolnăvirile cu virusul SARS COV-2. Municipiul Deva a intrat în scenariul roşu, rata de infectare depăşind 3 persoane la 1000 de locuitori.Turiştii care doresc să vi­ziteze Cetatea Deva o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei tra­see care sunt semnalizate cu indicatoare: Traseul nr. 1- din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute, Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute sau Traseul nr. 3 – din faţa tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.
Cei care vizitează Cetatea Deva trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte regulile şi măsurile impuse la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS COV-2. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.