Categories: Actualitate

Ovidiu Boldor, fostul şef al RAR Hunedoara, scapă de puşcărie

Natalia Bumbac

Ovidiu Boldor (foto), fost şef al RAR Hunedoara, ar putea fi eliberat din penitenciar. Ieri, magistraţii Judecătoriei Deva i-au admis cererea de liberare condiţionată. Este a doua încercare a lui Boldor de a ieşi din închisoare înainte de expirarea termenului legal al pedepsei care i-a fost administrată. Prima cerere a depus-o anul trecut, tot la Judecătoria Deva, dar i-a fost respinsă. Pentru a-şi ispăşi pedeapsa, Ovidiu Boldor a fost încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare.

„Un deţinut poate formula o cerere de liberare condiţionată conform legii 254/2013, după executarea a minimum două treimi din pedeapsă. La reducerea pedepsei, se iau în calcul mai multe lucruri, spre exemplu, dacă deţinutul a muncit sau a scris lucrări. Înainte de a formula cererea în instanţă, persoana condamnată este evaluată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul penitenciarului. Dacă acea comisie constată că deţinutul îndeplineşte condiţiile de a fi eliberat înainte de termen, atunci se face o propunere la instanţă. În momentul în care instanţa dă o hotărâre definitivă prin care aprobă liberarea condiţionată a unui deţinut, acesta este pus în libertate de îndată”, a declarat inspectorul de penitenciare Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare. Acesta a adăugat că soluţiile date de prima instanţă nu sunt definitive, putând fi atacate de Parchet.
Ovidiu Boldor a fost condamnat la doi ani de închisoare în septembrie 2013 printr-o sentinţă definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul şef al RAR Hunedoara a fost judecat pentru acuzaţia de trafic de maşini de lux.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu trecea nimeni de RAR daca nu-i dadeai 100 de marci ,avea intermediari chiar politai ,a dat chix si cu Manolache trans,era in mafie intr-o vreme ,acu e un simplu looser,pacat de nevasta-sa ca se chinuie pe str Voinii,cu acest biet tigan din Ghelari,Alina merita alta soarta,....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

o oră ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

o oră ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

o oră ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

o oră ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

o oră ago