Categories: ComunitateUltima Ora

„Oscar şi Tanti Roz”, în premieră la Teatrul de Artă Deva

Natalia Bumbac

 Teatrul de Artă Deva invită iubitorii de spectacole la premiera piesei „Oscar şi Tanti Roz”, după romanul francezului Eric-Emmanuel Schmitt, care se va juca joi, 8 decembrie, începând cu ora 19.00. Un spectacol plin de emoţie, cu care echipa teatrului devean speră să cucerească din nou publicul, prezent în număr tot mai mare la reprezentaţiile sale.

„Oscar şi Tanti Roz” este povestea unui băieţel, nedreptăţit de soartă, care la o vârstă extrem de fragedă, află, fără să vrea, că nu mai are mult de trăit, având o boală incurabilă. Internat într-un spital, printre oameni suferinzi, Oscar se închide în el, iar singura persoană cu care reuşeşte să comunice şi care-i intră în voie este Tanti Roz, de care se ataşează foarte mult. Ea îi dă copilului ideea să trăiască în fiecare zi ca şi cum ar fi 10 ani din viaţa sa, iar itinerariul imaginar pe care-l parcurge copilul, transpus pe scena teatrului devean, este tulburător.
„Combinaţia de fragilitate şi forţă, de tandreţe şi iubire necondiţionată, care de la început te cucereşte, îţi transmite o stare de sinceritate şi puritate. Alături de Tanti Roz pe post de ghid, Oscar parcurge, printre râsete şi lacrimi, itinerariul emoţionant al tuturor vârstelor şi experimentelor umane îmbogăţite de imaginaţia lui, care umple spaţiile albe şi goale ale unui spital”, arată producătorii piesei. Regia spectacolului este semnată de Mihai Panaitescu, iar scenografia de Vioara Bara, avându-i în distribuţie pe actorii Alexandra Podu, Roxana Olşanschi, Angelica Lisa, Teodora Voineagu, Constantin Podu şi Mircea Rotaru.
„Oscar şi Tanti Roz” este a şasea premieră pe care Teatrul de Artă Deva o montează în stagiunea 2016 – 2017, în care au fost jucate piese de autori celebri precum A. P. Cehov. Spectacole cu care artiştii de la teatrul devean au fost invitaţi la mai multe evenimente culturale din ţară şi din străinătate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago