Oraşul Uricani va avea o creşă de poveste

Magdalena Șerban

Recent, edilul-șef al orașului Uricani, Dănuț Buhăescu (foto), a semnat contractul de finanțare pen­tru construcția unei creșe moderne, prevăzută cu 40 de locuri destinate antepreșcolarilor de aici.

Pentru adulții de mâine
Potrivit primarului, obiectivul va include săli de joacă, dormitoare, o sală pentru diverse festivități speci­fice, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical si spații administra­tive, precum si un spațiu de joacă în aer liber și nu in ultimul rând, gene­roase spații verzi. Clădirile vor avea panouri solare, pentru a asigura un aport de energie verde. Beneficiarul, care este Primăria orașului Uricani, și Compania Națională de Investiții (CNI), care este Organismul de Implemen­tare, își propun ca până în anul 2025 (inclusiv) să finalizeze acest demers cu rol major pentru comunitate.
„Va fi prima creșă din Uricani, repre­zentând un răspuns la nevoile părin­ților care vor putea să-și lase copiii într-un cadru dedicat, cu personal spe­cializat și în condiții moderne. Priori­tară e onorarea acelor solicitări care provin din aria noastră administrativ-teritorială, însă dacă vor mai rămâne locuri, putem include și doritori din alte localități. După cum am spus mereu, consider că educația este unul dintre pilonii pe care se sprijină dezvoltarea unei comunități, așa că investițiile în rețeaua școlară sunt esențiale”, a subliniat primarul din Uricani, Dănuț Buhăescu. De altfel, preocuparea con­ducerii orașului pentru asigurarea unui climat educațional în ton cu vremurile s-a concretizat chiar recent. La înce­putul anului școlar a fost pusă în circuit o nouă grădiniță, realizată în baza unei finanțări obținute prin PNDL, căreia i s-au adăugat alocări considerabile din bugetul local.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Cârcotașii se dis­trează tare și poves­tesc prin zonă că un edil s-a supărat pe un…

2 zile ago

Bulina albă

Angelica Georgeta Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara Pentru că a pus în practică proiecte…

2 zile ago

Bulina neagră

Cosmin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins de polițiști conducând fără permis…

2 zile ago

COMUNICAT DE PRESĂ. SALARIUL MINIM BRUT SE MAJOREAZĂ DIN IANUARIE 2023

Creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un…

2 zile ago

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

O nouă specie de dinozaur, denumită Transylvanosaurus platycephalus - Reptila cu cap turtit din Transilvania,…

2 zile ago

Edilul șef Florin Oancea: Zonă de agrement, investitori și turism la Deva

Adriana Năstase Reporter - Un proiect ambiţios al Primăriei municipiului Deva, anunțat în urmă cu…

2 zile ago