COMUNICAT: VIRGIL POPESCU NE MAI DĂ O LOVITURĂ. VOM FI OBLIGAŢI SĂ STINGEM LUMINA ÎN ORELE DE VÂRF

Ministrul Energiei lovește din nou. De data aceasta ne anunță că suntem obligați să reducem consumul de curent electric cu 5 la sută, în orele de vârf. Decizia a fost luată la Reuniunea Extraordinară a Miniștrilor Energiei și va fi valabilă în tot spațiul UE.
De fapt, la acea reuniune s-a stabilit o reducere voluntară a consumului cu 10 la sută cu o componentă obligatorie de 5 la sută! Ce înseamnă acești 5 la sută din consumul de energie la nivel național? Acest procent este echivalent cu consumul total de enerigie electrică din două județe ale țării.
Stăm și ne întrebăm dacă Virgil Popescu a îndrăznit să deschidă gura în fața șefilor săi de la Bruxelles, pentru a le spune că România poate produce suficientă energie și nu ar trebui să stingă lumina, pentru a economisi? Dimpotrivă, țara noastră ar putea să-și ajute cu electricitate și vecinii, cum ar fi Republica Moldova, fără prea multe eforturi.
Virgil Popescu avea obligația să le comunice șefilor săi de la Bruxelles că România ARE CEL MAI MIC CONSUM de energie din Uniunea Europeană! Ce economii ar mai trebui să facă românii, pentru ca Popescu să nu-i mai pedep­sească cu alte și alte decizii aberante? Cei 5% puteau fi asigurați de TERMO­CENTRALA MINTIA dacă funcționa cu două grupuri energetice din cinci.

VA DISTRUGE COMPANIILE PRODUCTIVE!
Popescu ne promite că nu vor fi afectați consumatorii casnici și IMM-urile, ci doar companiile mari. Ceea ce înseamnă că firmele mari, cu mii de angajați, vor fi nevoite să-și întrerupă activitatea. De aici se ivesc o mulțime de situații care ar trebui să ne revolte.
Cine stabilește orarul după care se vor face aceste sistări de energie?
Cine stabilește care sunt companiile obligate să întrerupă curentul și acti­vitatea?
Cine va monitoriza ce cantitate de curent s-a economisit, din moment ce miniștrilor li s-a spus să economisească „voluntar” până în 10% din consumul total.
Pe Virgil Popescu nu-l mai poate bănui nimeni de bună credință. Tot ceea ce a făcut în fruntea ministerului a fost împotriva românilor. Prin urmare, ne aștep­tăm ca Popescu să economi­sească maximum posibil (10%), pentru a da bine în ochii șefilor săi de la Bruxelles. Practic, lui Virgil Popescu i s-a dat mână liberă la distrugerea com­paniilor productive. Teamă îmi este că primele pe listă vor fi companiile românești. Nu cred că Popescu și clica din minister vor îndrăzni să oblige vreo companie străină cu lobby puternic în spate să întrerupă curentul și, implicit, activitatea. Toate aceste măsuri abe­rante vor duce la scăderea producti­vității, concedieri și creșterea șomajului.
Cine l-a mandatat pe Popescu să accepte o astfel de măsură? În numele cui și-a asumat acest angajament? A discutat cu directorii companiilor la care urmează să le stingă lumina? A făcut vreun studiu de impact?
Noi ca țară am acceptat solidaritatea pozitivă cu țările membre ale Uniunii Europene. Aceea de a face un coș comun pentru gaze, deși noi suntem principalii producători din UE. Însă, solidaritate întru autodistrugere nu putem accepta! Cu ce îi va ajuta pe par­tenerii noștri din UE, dacă în România se va adânci sărăcia, dacă vom închide școlile, sub pretext că nu vom avea bani să plătim facturile la încălzire? Toate acestea se vor întâmpla fără a avea o pers­pectivă la ceea ce va urma în urmă­toarele luni sau în următorii ani. Nimeni nu ne spune unde se va opri acest tă­vălug al scumpirilor, ne lasă să orbecăim în întuneric, fără să se întrevadă nici cea mai firavă speranță.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago