Oraşul aratã ca dupã rãzboi şi aleşii cheltuiesc banii în delegaţii

 Maximilian Gânju

Suma de 50.000 de lei a fost alocată de către aleşii locali din municipiul Lupeni pentru o excursie în Marea Britanie. Şapte persoane au plecat în Anglia, pentru a se specializa pe problematici urbane. Locuitorii din Lupeni cred că a fost doar un motiv de risipă, în timp ce problemele municipiului sunt multe şi o parte putea fi rezolvată cu cei 50.000 de lei.
Şapte persoane angajate la Primăria Lupeni au plecat într-un sejur de o săptămână în Anglia. În plus, au alocat din banii publici suma de 50.000 de lei pentru aşa zisul schimb de experienţă, numai că hotărârea adoptată de Consiliul Local Lupeni este nelegală. În capitala Marii Britanii au plecat chiar şi viceprimarul Cornel Lungan, dar şi secretarul primăriei, Marius Băloi. Locuitorii municipiului Lupeni nu văd deloc cu ochi buni deplasarea, în condiţiile în care localitatea arată ca după război. Drumurile sunt pline de gropi, câinii maidanezi au pus stăpânire pe oraş, iar tinerii nu au locuri de muncă. „Nu suntem de acord cu această excursie, deoarece banii care se cheltuiesc pentru a merge în nu ştiu ce state ar putea fi folosiţi, aici, în Lupeni. Foarte mulţi locuitori n-au ce să mănânce, mai bine s-ar ocupa să găsească şi să facă ceva pentru a crea locuri de muncă. Cu banii aceştia se putea realiza ceva în oraş. Dacă îşi permit să meargă pe banii lor, eu sunt de acord, dar în situaţia că s-au majorat impozitele şi taxele iar ei folosesc banii din aceste surse, nu mi se pare normal”, spune un localnic.

„Să le fie ruşine!”

O pensionară de 70 de ani crede că aleşilor locali din Lupeni care s-au dus la Londra ar trebui să le fie ruşine şi la întoarcere ar trebui să treacă pe la fiecare locuitor al municipiului şi să-i ceară iertare.
„Populaţia e săracă şi eu zic că ar trebui să fie mai cumpătaţi cei care sunt la conducere. Le spun să le fie ruşine, când vin înapoi ar trebui să îşi ceară scuze de la fiecare om cu care se întâlnesc pe stradă. Aveau nevoie să dea locuri de muncă la tineret. Când vin, ar trebui să dea banii înapoi, până nu vin alţii să le caute în buzunare. Au promis atâtea în campanie şi nimic nu au făcut, dar de plimbat pot să se plimbe”, spune Rodica Hanganu (70 de ani).
Ar mai fi de spus că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara a pus poprire pe conturile Primăriei Lupeni pentru neplata arieratelor până la data de 31 martie. Administraţia din Lupeni are datorii de 10 milioane de lei.

MesagerulHunedorean