Finanţare europeană de şapte milioane de euro pentru zonele defavorizate din municipul Hunedoara

Natalia Bumbac

Autorităţile locale ale municipiului Hunedoara au reuşit să mai aducă acasă o sumă consistentă de bani alocaţi prin programe cu finanţare europeană.
Recent, Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP) a publicat lista cu strategiile de dezvoltare locală (SDL) admise pentru finanţare, printre acestea numărându-se şi strategia municipiului de pe Cerna, care a obţinut un punctaj de 8,45. Este vorba despre SDL care va fi implementată prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Urban Corvinia Hunedoara, o entitate înfiinţată tot cu un sprijin de 50.000 de euro din fonduri europene nerambursabile.
Alte două strategii din judeţ, respinse
Rezultatul a fost obţinut în urma unui efort intens, contracronometru, cu termene limită de întocmire a documentaţiei foarte scurte care au trebuit respectate, arată edilul şef al Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto). „Strategia îşi propune să scoată în evidenţă zonele defavorizate din municipiu, cu un nivel de trai scăzut, sau cu o infrastructură rutieră, şcolară etc. degradată. În momentul în care se semnează, posibilitatea este ca acel contract de finanţare pentru zonele devaforizate să ajungă până la şapte milioane de euro. La porţile GAL-ului vor bate ONG-uri, entităţi juridice, sau chiar persoane fizice cu proiecte care pot fi finanţate ulterior şi care se referă la dezvoltarea zonelor defavorizate, reabilitare de şcoli, grădiniţe, drumuri, îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu ş.a. Efortul a fost unul mare, date fiind termenele scurte impuse de minister pentru depunerea documentaţiilor”, a explicat primarul Dan Bobouţanu.
În total, lista publicată de MDRAP cuprinde 33 de strategii de dezvoltare locală din alte judeţe şi din Capitală, alte 16 strategii fiind respinse. Printre acestea din urmă se numără şi SDL depuse de municipiile Lupeni şi Vulcan şi respinse în etapele de evaluare preliminare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Măi fraților de la Mesagerul am tot scris pe la voi duceti vă pe la fostul instructor de școală de șoferi (actual primar al Hunedoarei )că tot obține fonduri europene ,ce face cu cartierul micro 5 al Hunedoarei (partea de la intrare intre Traian si Dacia ) că arata arata ca după război Sunt plecat de acasă de 14ani si acolo nu sa miscat nimic din 87

  • :)Se tot Lauda, primul sticlar din oras,cu fonduri europene.Si stiti de ce?pentru ca daca nu le-ar fi avut pe astea(fondurile)nu ar fi facut nimic in oras ,pentru ca nu are bani.Si-a marit fondul de salarii atat de mult incat nu mai sunt bani de investitii.Lui si-a marit salariul de la 3000 de lei ,la 13000 de lei....imaginati-va restul de 500 de angajati

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago