Finanţare europeană de şapte milioane de euro pentru zonele defavorizate din municipul Hunedoara

Natalia Bumbac

Autorităţile locale ale municipiului Hunedoara au reuşit să mai aducă acasă o sumă consistentă de bani alocaţi prin programe cu finanţare europeană.
Recent, Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP) a publicat lista cu strategiile de dezvoltare locală (SDL) admise pentru finanţare, printre acestea numărându-se şi strategia municipiului de pe Cerna, care a obţinut un punctaj de 8,45. Este vorba despre SDL care va fi implementată prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Urban Corvinia Hunedoara, o entitate înfiinţată tot cu un sprijin de 50.000 de euro din fonduri europene nerambursabile.
Alte două strategii din judeţ, respinse
Rezultatul a fost obţinut în urma unui efort intens, contracronometru, cu termene limită de întocmire a documentaţiei foarte scurte care au trebuit respectate, arată edilul şef al Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto). „Strategia îşi propune să scoată în evidenţă zonele defavorizate din municipiu, cu un nivel de trai scăzut, sau cu o infrastructură rutieră, şcolară etc. degradată. În momentul în care se semnează, posibilitatea este ca acel contract de finanţare pentru zonele devaforizate să ajungă până la şapte milioane de euro. La porţile GAL-ului vor bate ONG-uri, entităţi juridice, sau chiar persoane fizice cu proiecte care pot fi finanţate ulterior şi care se referă la dezvoltarea zonelor defavorizate, reabilitare de şcoli, grădiniţe, drumuri, îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu ş.a. Efortul a fost unul mare, date fiind termenele scurte impuse de minister pentru depunerea documentaţiilor”, a explicat primarul Dan Bobouţanu.
În total, lista publicată de MDRAP cuprinde 33 de strategii de dezvoltare locală din alte judeţe şi din Capitală, alte 16 strategii fiind respinse. Printre acestea din urmă se numără şi SDL depuse de municipiile Lupeni şi Vulcan şi respinse în etapele de evaluare preliminare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Măi fraților de la Mesagerul am tot scris pe la voi duceti vă pe la fostul instructor de școală de șoferi (actual primar al Hunedoarei )că tot obține fonduri europene ,ce face cu cartierul micro 5 al Hunedoarei (partea de la intrare intre Traian si Dacia ) că arata arata ca după război Sunt plecat de acasă de 14ani si acolo nu sa miscat nimic din 87

  • :)Se tot Lauda, primul sticlar din oras,cu fonduri europene.Si stiti de ce?pentru ca daca nu le-ar fi avut pe astea(fondurile)nu ar fi facut nimic in oras ,pentru ca nu are bani.Si-a marit fondul de salarii atat de mult incat nu mai sunt bani de investitii.Lui si-a marit salariul de la 3000 de lei ,la 13000 de lei....imaginati-va restul de 500 de angajati

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago