Categories: Comunitate

Orăștioara de Sus: invitație la acțiune de informare despre accesarea fondurilor europene

Magdalena Șerban

Astăzi, experți ai Oficiului Ju­deţean pentru Finanţarea Inve­stiţiilor Rurale Hunedoara (OJFIR) vor fi prezenți la Centrul de Servicii din localitatea Orăștioara de Sus (fosta brutărie).
Începând cu ora 17, pentru a promova în rândul celor interesați să acceseze submăsurile europene de susținere financiară a afacerilor în domeniul agricol, precum și cel non-agricol, a posibilităților oferite de UE prin Programul Naţional de Dez­voltare Rurală.

O șansă pentru comunitate
“Oricine poate să aibă curajul să se gândească la o afacere din bani europeni, cu condiția să rămână în mediul rural, pentru a o dezvolta. Fondurile externe de care se poate beneficia vizează tocmai această idee de susținere a economiei locale, dar și de încurajare a cetățenilor către alegerea satelor pentru a pune în practică vreun deziderat cu diverse obiecte de activitate. Salut această caravană de promovare realizată de spe­cialiștii de la OJFIR Hunedoara și invit comunitatea să ia parte la acțiunea de astăzi. Nu costă nimic să te informeze exact, clar și concret cei care cunosc cel mai bine aceste oportunități de finanțare. Vă așteptăm cu drag și sperăm să vă rupeți din timp, chiar dacă munca în gospodărie și cea a câmpului par a nu se mai termina niciodată, pentru a lua la cunoștință cum vă puteți schimba viitorul. Finanțările euro­pene rămân nu doar pentru ad­ministrațiile publice șansa la mai bine, la modernizare și aliniere la cerințele și nevoile oamenilor, aflate într-o continuă schimbare, ci pot deveni și norocul d-voastră, a acelora care doriți să treceți într-o etapă mai amplă, care să includă pași înainte și vremuri în care munca depusă să vă fie răsplătită după cum vă așteptați. Nimic nu e ușor, nu se poate afirma asta, dar tot nimic nu e imposibil. Cum alții au reușit, nu văd ce ne-ar opri pe noi”, a apreciat Vasile Marian Inăşescu (foto), primarul comunei Orăştioara de Sus. Din programul prezentării fac parte, pe lângă alte puncte, submăsurile 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zonele rurale, 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici şi 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole. Banii ce pot fi atrași pot fi, în funcție de axa aleasă, de la 50.000 de euro și până la 200.000 de euro. Este important pentru cei care vor să acceseze fonduri europene să ştie că în perioada 2021-2022, ghidurile sunt cele din PNDR 2014-2020, chiar dacă banii alocaţi provin din noul exerciţiu financiar

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

11 ore ago