Categories: ActualitateFlash

Oraşele Simeria şi Petrila, singurele din judeţ fără restaurante deschise în interior, zeci de sate la fel. Se deschid cârciumile în interior!

Adriana Năstase

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, şeful Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a semnat ieri, decizia prin care în 40 de localităţi ale judeţului nu vor fi deschise, în interior, deocamdată, cafenelele, restaurantele, barurile, sălile cu jocuri de noroc, restaurantele din hoteluri sau pensiuni.

40 de localităţi rămân pe dinafară
„Având în vedere prevederile legale, Comi­tetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hune­doara, al cărui preşedinte este prefectul jude­ţului Hu­nedoara, Vasilică Potecă, a adoptat Hotărârea nr. 20/31 august 2020, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat al prefec­tului de Hunedoara.
„Începând cu data de 01.09.2020 se poate relua activitatea cu publicul a operatorilor eco­nomici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor ali­men­tare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, a re­stau­rantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, a ope­ratorilor economici licenţiaţi în domeniul jocu­rilor de noroc, în interiorul clădirilor, în locali­tăţile unde incidenţa cumulată a cazurilor con­fir­mate pozitiv cu virusul SARS COV 2, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în document.
În 40 de localităţi hunedorene, localurile nu pot funcţiona în interior. Printre acestea sunt două oraşe, Simeria şi Petrila, dar şi comune, cum sunt Rapoltu Mare, Sarmizegetusa, Lelese, Bucureşci, Tomeşti şi câteva zeci de sate.

Se pot face cursuri
În restul judeţului, lucrurile revin cât de cât la normal. Astfel, aici, activităţile instituţiilor mu­zeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematogra­fe­lor, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin or­dinul comun al ministrului Culturii şi al ministrului Sănătăţii.
„Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS COV 2, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, mai arată documentul semnat de prefectul judeţului.
„Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocu­panţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie”, ne anunţă prefectura.
Tot de astăzi, se aprobă organizarea eve­nimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de ma­ximum 50 de persoane în interior şi de ma­ximum 100 de persoane în exterior, cu res­pectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului Sănătăţii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

4 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

4 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

4 ore ago