Opoziţia a vrut să lase Vulcanul fără 3,7 milioane de lei

Carmen Cosman

Primarul din municipiul Vulcan a fost nevoit să împartă banii primiţi de la Guvern prin dispoziţie de primar, ca să nu piardă suma de 3,7 milioane de lei. Asta, după ce consilierii din opoziţie au boicotat şedinţa extraordinară convocată la finele anului trecut, pentru rectificarea bugetară.

Municipiul Vulcan a fost la un pas de a pierde 3,7 milioane de lei pe mâna aleşilor locali de la USL şi PRM, care au boicotat şedinţa de îndată convocată de primarul Gheorghe Ile. Suma respectivă provine de la bugetul de stat şi avea destinaţie fixă. Ca să nu se piardă, banii trebuiau cheltuiţi până la finele anului 2011. „Aceşti bani erau destinaţi persoanelor cu handicap, urma să dăm banii pentru ajutorul de încălzire cetăţenilor din municipiul Vulcan, să dăm banii  pentru sănătate, pentru învăţământ, pentru anveloparea blocurilor şi subvenţii pentru comunitatea romilor, dar şi să primim înapoi banii pentru lucrările de la Bulevard, care ne reveneau nouă din cotele defalcate”, a declarat Angela Stoica (foto), viceprimarul municipiului Vulcan.
Altfel spus, atât oamenii, cât şi municipalitatea rămâneau fără bani şi asta, în condiţiile în care toţi consilierii au fost sunaţi şi anunţaţi personal de şedinţa de îndată. Tocmai pentru ca aceşti bani să nu se piardă, primarul Gheorghe Ile a decis să facă rectificarea bugetară prin dispoziţie de primar, sau altfel spus, să-şi asume răspunderea pentru plata sumelor alocate.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • si de ce nu au facut sedinta pana acum ,ca ile spunea ca nu au ce discuta..acum spune stoica ca opozitia boicoteaza? vai vai...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

16 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

16 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

16 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

16 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

16 ore ago