Categories: Fara bascalie

Ofensiva Opoziţiei


Evenimentele ultimelor două săptămâni au arătat fără echivoc schimbarea de stil a unei părţi ce evoluează pe scena politică.
Pentru prima dată după Călin Popescu Tăriceanu, cei din opoziţia politică românească iau iniţiativa în confruntarea lor cu Traian Băsescu. Mult timp s-au mulţumit să reacţioneze la temele reale sau nu, introduse de preşedintele în funcţie, ceea ce echivalează cu un fel de a accepta să fii vioara a II-a.
Retragerea PSD din guvern, după foarte multe umilinţe suferite de Mircea Geoană, tratat evident, ca partener de rang secund, reacţia rapidă a liberalilor, care au introdus moţiunea de cenzură, înţelegerile rapide pentru o nouă majoritate parlamentară, toate denotă o capacitate remarcabilă a lumii politice româneşti de a se organiza, capacitate pe care o crezusem pierdută.
Traian Băsescu nu a făcut decât să obstrucţioneze acest efort, printr-o poliloghie interminabilă, ce pare să-l caracterizeze în ultima vreme. Tătucul naţiunii – asta se vrea şi este încremenit în rolul de Gică-contra notoriu, mângâind la nesfârşit pe creştet un PDL căruia nu-i găseşte absolut nici o vină, dovedind dispreţ absolut pentru cetăţenii care au alte opţiuni politice şi încercând să-i păcălească demagogic. Zâzanie – asta încearcă Traian Băsescu să facă, preluând rolul partidelor şi interpretând ilogic o Constituţie imperfectă, care-i vine ca o mănuşă.
Băsescu nu vrea decât ceea ce-i place lui. Bogdan Teodorescu l-a catalogat drept un pericol pentru democraţia românească şi subscriu la această opinie. Ignoră totul, logica, bunul-simţ, realismul politic, totul, doar-doar reuşeşte să readucă cumva PDL într-un guvern de uniune naţională, care practic, sfidează ceea ce s-a petrecut în ultimele zile. A guvernat fără nici un economist în Executivul Boc, acum vrea brusc prim-ministru economist. PDL are cei mai mulţi parlamentari, deci, hai iar cu prim-ministru de la PDL, chiar dacă Parlamentul a invalidat Guvernul pedelist Boc.
Traian Băsescu alunecă spre regim autoritar, în dispreţul partidelor. Cel care duce ţara spre criză este preşedintele, care refuză să joace democratic. Au reapărut ameninţările, tonul profetic, apocalipsa.
Cu excepţia lui Băsescu, toţi ceilalţi lideri politici, Antonescu, Geoană, Klaus Johannis, Marko Bela, au fost calmi şi lucizi. Dar, pentru preşedinte, totul se joacă pe o singură carte. Nu Constituţia, ci reţeta „dacă PDL nu e, nimic nu e…”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Regim autoritar ? Da, dacă asta înseamnă căsăpirea hoţilor la masa cărora ciuguleşti şi tu, ziarist la butoniera celor care fură în acest judeţ de 20 de ani, şi mai ales în Deva. Calm şi lucid a fost doar Băsescu, ceilalţi interesaţi şi perfizi, hai să nu-mi spui mie de liberali şi mai ales de UDMR că sunt lucizi în a vrea binele românilor. Pe cine crezi că mai prosteşti ?

  • E bine ce face Basescu. Singura sansa sa scapam de el e sa enerveze pe cei nehotarati, ca pe ce pro si pe cei contra nu-i mai convinge nimeni.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago