Politica si administratie

Obligaţi să stea cu gunoaiele în curte

Sorina Popa

Încep să apară problemele cu ridicatul gunoaielor, după ce licitaţiile pentru desemnarea noilor operatori pentru cele patru zone nu sunt încă definitivate, deoarece în unele cazuri sunt contestaţii, în altele nu s-au pus în mişcare noile contracte.

Ba nu sunt şoferi, ba muncitori
În zona Bradului, licitaţia s-a finalizat, însă firma care a câştigat licitaţia are o perioadă de pregătire a activităţii. În zona 3, unde intră Deva-Orăştie-Simeria şi împrejurimi, licitaţia a fost contestată, deci nu e finalizat nimic, deocamdată. În aceste condiţii, oamenii din mai multe localităţi ale judeţului s-au văzut nevoiţi să nu aibă cine să le ridice gunoiul. Unii locuitori stau cu gunoaiele în curte de săptămâni întregi, pentru că operatorul nu vine să le ridice. În comuna Vaţa de Jos, de exemplu, deşeurile menajere nu s-au ridicat de aproape o lună. Motivul? Firma care a câştigat licitaţia pentru zona respectivă încă nu a început lucrul. Iar cei de la Retim nu mai iau gunoaiele, din cauză că angajaţii pleacă pe capete.
În oraşul Geoagiu, primarul Vasile Cărăguţ spune că se confruntă cu aceeaşi problemă, de câteva zile nu se mai ridică gunoiul. Nici din oraş, nici din localităţile aparţinătoare. ”Cei de la Retim spun ba că nu au şoferi, ba că nu au muncitori. Acum au şoferi, dar nu au muncitori. Am spus că le dăm de la primărie oameni, ca să putem ridica gunoiul”, a afirmat primarul Vasile Cărăguţ. La Beriu, primarul Emil Bîc spune că o săptămână a fost şi la el în comună o situaţie de acest gen. Adică, nu a fost luat gunoiul din nici o gospodărie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago