Licitaţiile pentru desemnarea operatorilor de deşeuri sunt aproape de finalizare

Sorina Popa

Încet, încet, licitaţiile pentru desemnarea operatorilor care vor ridica gunoaiele menajere din judeţ se finalizează. Şi, după ce lucrurile se vor limpezi şi totul va fi lămurit, operatorii care vor câştiga licitaţiile pentru cele patru zone ale judeţului îşi vor intra în pâine.

Astfel, pentru Zona nr.3 – de Centru, s-au înscris două firme la licitaţie. Este vorba de Supercom şi Braia-Cătă. Supercom gestionează şi deponeul central de la Băcia. În caz că nu vor fi contestaţii, în data de 2 aprilie, ADI Deşeuri Hunedoara va putea încheia contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei pentru Zona de Centru, care cuprinde Deva, Hunedoara, Orăştie, Geoagiu şi până la Ilia. Aceasta este cea mai mare dintre zonele în care a fost împărţit judeţul pentru operatorii care vor ridica şi transporta gunoaiele până la deponeul ecologic de la Băcia.
„Suntem în cazul licitaţiei pentru desemnarea operatorului pentru Zona nr.3 în perioada de contestaţii. Dacă totul este ok, în 2 aprilie vom încheia contractul cu societatea care a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei. După data respectivă, urmează o perioadă de mobilizare, un aşa zis plan de mobilizare în care firma are la dispoziţie maximum 120 de zile pentru organizare, luarea licenţelor etc. Şi doar după aceea intră în funcţiune efectiv”, a declarat Corina Ioaneş, şef Compartiment Achiziţii Publice din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de gestionare a Deşeurilor din judeţul Hunedoara”.
Pentru Zona nr. 4, Valea Jiului, situaţia arată astfel: se reevaluează oferta financiară a firmei care a câştigat licitaţia pentru ridicarea şi transportul deşeurilor în Valea Jiului. La Zona nr.1, Brad, se evaluează oferta financiară. Au fost înscrise două firme, dar una dintre acestea a fost eliminată din cursă. În fine, pentru Zona nr.2, Haţeg, au fost trei societăţi care au participat la licitaţie şi acum se face evaluarea tehnică a ofertelor depuse.
Ca urmare, deşi durează deja de mai multă vreme, licitaţiile se finalizează şi vom afla în scurt timp care sunt operatorii desemnaţi pentru cele patru zone ale judeţului să ridice gunoaiele şi să le transporte la deponeul ecologic.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

10 ore ago