Oancea şi Nicula atacă Prefectura

Carmen Cosman

Odiseea celor patru consilieri locali din Deva excluşi din PNL continuă. În timp ce Prefectura Hunedoara a înştiinţat Consiliul Local Deva că hotărârea de schimbare a celor patru aleşi locali – Dorel Cuiava, Ioan David, Doru Oană şi Carol Panduru – nu respectă prevederile legale, reprezentanţii USL susţin că, de fapt, dreptatea este în curtea lor, iar Prefectura girează un abuz.


Prin urmare, reprezentanţii PNL au trimis notificări tuturor consilierilor PDL, UDMR şi PRM din Deva prin care îi înştiinţează că mandatul celor patru a încetat de drept, odată cu excluderea lor din PNL. În aceeaşi situaţie s-ar afla, mai nou, şi foştii viceprimari Cosmin Costa şi Marcel Morar, de asemenea excluşi din PNL la începutul acestei luni. Copreşedintele USL Deva, liberalul Florin Oancea, susţine că pe rolul Tribunalului Hunedoara nu există nici o acţiune în contencios administrativ a Prefecturii Hunedoara împotriva deciziilor de revocare a mandatelor de consilieri pentru cei patru, chiar dacă Instituţia Prefecturii a anunţat acest lucru printr-o adresă oficială.
„Votul celor patru în calitate de consilieri locali are conţinutul unei infracţiuni de uzurpare de calităţi oficiale, iar votul consilierilor PDL, UDMR şi PRM, alături de aceste persoane are semnificaţia penală a complicităţii”, a precizat, ieri,  într-o conferinţă de presă, Florin Oancea, liderul PNL Deva şi copreşedinte al USL Deva, care mai spune că toate hotărârile adoptate cu votul celor patru sunt lovite de nulitate.
De fapt, conferinţa de presă a USL Deva a fost provocată de şedinţa Consiliului Local Deva, ce urma să se desfăşoare tot ieri, la ora 15, şedinţă pe care liberalii deveni o considerau ilegală. La conferinţa de presă  au participat, stând umăr la umăr, liderul liberalilor şi cel al social-democraţilor deveni. Cosmin Nicula, preşedinte al PSD Deva şi copreşedinte al USL Deva, a precizat, la rândul său, că şedinţa respectivă de consiliu este ilegală. „Considerăm că această şedinţă este ilegală din toate punctele de vedere şi părtaşi la acest fapt ilegal sunt cei din conducerea Primăriei Deva Prefectura Hunedoara. O să mai facem încă un demers pe lângă conducerea Prefecturii, unde colegii noştri liberali vor depune această notificare şi vor anexa deciziile Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene PNL, ca să se constate scriptic, a nu ştiu câta oară, faptul că cei patru consilieri şi cei doi viceprimari excluşi din PNL nu mai au calitatea de membru de partid”, a spus Nicula.
Pe de altă parte, prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a precizat că „în momentul în care Instituţia Prefectului trimite o adresă, în general, acea adresă este în totalitate fundamentată” şi a subliniat că nimeni nu are nici un interes în acest diferend, însă hotărârile trebuie fundamentate corect.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De unde sa stie Oancea ce prevede legea,cand soferul a fost la examene in locul lui la facultate

  • cosmine nu te mai afisa cu ratatul asta! nu-l scoate din cacat pe slugoiul lui moloz -panturu -turnatorul

  • molot ion mircea= panturu viorel=turnator dovedit la securitate
    oancea nicolae florin= analfabet,puturos,parvenit,tepar,omul care si-a batut nevasta pentru ca la prins la amante

    cu astia usl-ul va pierde alegerile in judet! atentie mare psd

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago