Categories: ActualitateFlash

Oamenii de zăpadă au propriul festival, în Straja

Carmen Cosman

În Staţiunea Straja, va fi organizată, sâmbătă, cea de-a treia ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă. Anul trecut, participanţii au realizat un om de zăpadă de peste opt metri.

Pe platoul de sub Cruce
Oamenii de zăpadă au propriul festival, care se organizează de trei ani în Staţiunea Straja. Ediţia din acest an este programată să se desfăşoare sâmbătă, între orele 11.00 şi 15.00, iar concurenţii sunt aşteptaţi pe platoul de sub Crucea din Straja. Organizatorii spun că acest concurs este destinat, în primul rând, copiilor, dar oricine doreşte se poate înscrie, fără limită de vârstă. Cei mai frumoşi oameni de zăpadă vor fi premiaţi cu diplome, cupe, medalii şi bani, dar, ca şi la ediţiile precedente, nici un participant nu va pleca fără un suvenir, care să le amintească de ineditul concurs.
Anul trecut, când a avut loc cea de-a doua ediţie, în Straja au fost peste 3.000 de turişti, atât la schi, cât şi ca să participe la Festivalul Oamenilor de Zăpadă, care are drept scop promovarea potenţialului turistic al Văii Jiului şi al Staţiunii Straja.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De toata isprava acest om de afaceri,dar OM in primul rind,Emil Parau.Din pacate administratiile locale din Valea Jiului au prea putina aplecare la sfaturile si solutiile domniei sale pentru promovarea Vaii Jiului.Se multumesc cu eforturile sale solitare.Fara dumnealui Straja ar fi ramas un reper geografic pe harta.Sa-i dea Dumnezeu sanatate si spor in tot ce intreprinde !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago