O realizare cu mari perspective pentru fotbalul hunedorean. S-a semnat parteneriatul dintre CS Hunedoara şi Academia Gheorghe Hagi & Viitorul Constanţa

Nicolae Gavrea

Ieri, la sediul Primăriei municipiului Hunedoara a fost semnat un parteneriat între CS Hunedoara pe de o parte şi Academia de fotbal Gheorghe Hagi şi CS Viitorul Constanţa, de cealaltă parte, documente care vin să confirme o bună colaborare care se doreşte a fi de mare importanţă pentru clubul hunedorean.

Surpriza plăcută a fost prezenţa pentru a semna acest document de parteneriat, din partea celor de la Constanţa, a foştilor internaţionali Gică Popescu, actualmente preşedinte la Viitorul Constanţa şi Zoltan Iajko, manager la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, ambii responsabili marcanţi în promovarea fotbalului din Constanţa.
În scurta prezentare a acestui parteneriat, reprezentanţii celor două părţi la semnarea documentului, dar şi primarul municipiului HUnedoara, Dan Bobouţanu, prezent la acest eveniment, au menţionat faptul că într-un viitor apropiat o serie de jucători pregătiţi la clubul hunedorean se vor bucura de privilegiul de a fi transferaţi sau de a se pregăti la gruparea din Constanţa. Mai mult, antrenorii de la CS Hunedoara vor putea să copieze modelul de pregătire după cel al academiei sau a clubului Viitorul, cu posibilitatea de a luat contact direct cu cluburi mari din Europa, cele cu care Viitorul Constanţa are, de asemenea, relaţii de colaborare.
Primarul Dan Bobouţanu a precizat că este şi pentru el o mare surpriză faptul că reprezentanţii clubului Viitorul şi ai Academiei Gheorghe Hagi au fost de acord să fie parte activă în acest parteneriat, lucru care până la urmă confirmă faptul că la Hunedoara, adevărata şcoală de fotbal există şi continua să dea speranţe pentru o imagine cât mai bună pentru fotbalul din oraşul de pe Cerna.
“Este o mare şi plăcută surpriză că reprezentanţii celor de la Viitorul şi Academia Gheorghe Hagi au ales Hunedoara pentru acest parteneriat. Mai mult, prezenţa lui Gică Popescu şi Zoli Jasko, nume care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare, arată preţuirea de care se bucură fotbalul hunedorean. Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri jucători de la noi să ia drumul Constanţei şi, într-un viitor nu foarte îndepărtat, sperăm ca echipa oraşului să promoveze în eşalonul secund”, a spus primarul Dan Bobouţanu.
“Consider că această colaborare va fi una benefică pentru ambele părţi. Nu trebuie uitat că noi, cei de la Viitorul, suntem clubul din ţară care vinde cei mai mulţi jucători în străinătate, mai toţi trecând prin Academie, şi, în mod firesc, o cotă parte din transfer va reveni clubului unde s-a format fotbalistul. Cât despre Hunedoara, aici a fost o şcoală extrem de puternică de fotbal, care a dat o sumedenie de jucători la echipele naţionale. Acum, din păcate, a intrat într-un con de umbră, dar sper să îşi revină, chiar şi prin acest parteneriat. Cu mulţi jucători ai Corvinului am jucat pe la loturile naţionale sau mi-au fost adversari, toţi de mare valoare”, a spus Gheorghe Popescu.
La finalul întâlnirii oficiale, Gheorghe Popescu a răspuns întrebărilor reprezentanţilor presei hunedorene şi a acordat un interviu amplu despre colaborarea cu CS Hunedoara, dar şi despre fotbalul românesc, pe care îl vom publica într-un număr viitor al cotidianului nostru.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.