Categories: ActualitateFlash

O iniţiativă deosebită a preşedintelui Clubului de Dresaj Canin. Maidanezii, viitori câini de terapie

Loredana Goangă

Câinii vagabonzi din judeţul nostru ar putea ajunge câini de terapie pentru copiii cu nevoi speciale sau pentru persoanele cu handicap de pe întregul continent european. Preşedintele Clubului de Dresaj Canin România, deveanul Willi Landt (foto), spune că programul va avea succes şi va duce la eutanasierea unui număr mult mai mic de câini.
Vor lua drumul Europei
Sute câini fără stăpân se află în prezent în adăposturile hunedorene, soarta lor fiind una sumbră, dacă cineva nu îi va adopta sau revendica. Pentru a evita eutanasierea lor, Willi Landt, preşedintele Clubului de Dresaj Canin România, s-a gândit la un lucru inedit. „Admir foarte mult munca Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân şi dacă am fost refuzat să le ofer mâncare, m-am gândit la un proiect care va diminua eutanasierea. Câinii noştri de pe străzi sunt foarte inteligenţi, lucru observat şi de străinii care ne-au vizitat. Aceştia au fost uimiţi să constate că animalele traversează pe trecerea de pietoni şi chiar aşteaptă la semafor. Drept pentru care, în perioada imediat următoare, vom selecta mai mulţi câini din adăposturi, îi vom pregăti pentru a deveni câini de terapie şi îi vom trimite spre adopţie în Europa”, a declarat sursa menţionată.
Dresajul va dura minimum un an şi jumătate, iar după finalizare, patrupezii vor fi apţi pentru a ajuta copii care suferă de Sindromul Down, autism, sau persoanele cu handicap. Întrebat dacă proiectul va avea succes, Willi Landt a spus: „Nu există suficienţi câini în Hunedoara, pentru câtă nevoie are Europa”.
Program de dresaj pentru orice câine
Începând din această săptămână, hunedorenii îşi pot aduce câinele la dresat, în cadrul programului „Partener”, fie că este de rasă, fie că nu. „În cadrul acestui program, stăpânii trebuie să fie membri ai clubului şi
să achite lunar taxa de 150 de lei. Programul durează şase luni şi pe lângă faptul că vor fi dresaţi câinii, oamenii vor învăţa cum să lucreze cu ei şi ce anume să le ceară”, a adăugat Willi Landt. La finalul celor şase luni, câinii vor trece prin mai multe examene, iar cei care au aptitudini pentru performanţă pot fi dresaţi gratuit în continuare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago