Categories: Comunitate

O asociaţie din Deva oferă consiliere împotriva avortului

Din diferite motive, tot mai multe hunedorence apelează la avort. O asociaţie non-profit din Deva încearcă să le facă pe femeile care vor să întrerupă sarcinile să se răzgândească, informându-le asupra riscurilor la care se expun.

Educaţie sexuală în şcoli

Doar în primele şase luni ale acestui an, în judeţul nostru s-au înregistrat 357 de avorturi. Un număr de 81 dintre acestea au fost făcute la cerere, 33 au fost provocate, iar celelalte 243 au fost spontane. Mai grav este că 11 dintre hunedorencele care au suferit o întrerupere de sarcină au vârste de sub 15 ani. O asociaţie non-profit, înfiinţată în Deva, în urmă cu trei ani, oferă consiliere viitoarelor mămici aflate în pragul de a recurge la avort şi le sprijină pe cele care au o situaţie financiară precară, încurajând, astfel, preţuirea vieţii. „Activitatea noastră se bazează pe voluntariat. Suntem o echipă formată din 15 persoane şi oferim consiliere pre şi post avort, susţinere emoţională pentru femeile care trec prin trauma post avort, grupuri suport pentru viitoarele mămici, pentru femeile cu copii preşcolari şi pentru familiile aflate în criză, dar şi sprijin pentru orice altă mămică ce ne solicită ajutorul“, spune Simeon Pus, preşedintele Asociaţiei Noua Speranţă, din Deva. Consilierii colaborează atât cu Spitalul Judeţean, cât şi cu Poliţia municipală şi cu şcolile din reşedinţa de judeţ, pentru a informa cât mai multe persoane cu privire la riscurile pe care le presupune un avort.

„Viaţa trebuie preţuită“

„Elevi de la toate liceele din Deva iau parte la un curs de educaţie sexuală, desfăşurat de trei dintre consilierii noştri. De la începutul anului, am primit 96 de vizite la centrul nostru, am organizat un curs de creştere a copiilor şi am efectuat şi câteva vizite la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, unde am împărţit peste 40 de pachete cu hăinuţe, jucării şi alimente“, a adăugat Simeon Pus. Acesta spune că ideea înfiinţării unui astfel de centru îi aparţine unui prieten de-al său din SUA, Bert Block, cel care este şi fondatorul asociaţiei. „De-a lungul celor trei ani, am convins zeci de femei să renunţe la ideea de a întrerupe sarcina. În 80 la sută din cazuri, acestea spuneau că nu-şi permit să facă un copil, pentru că nu au condiţii financiare pentru a-l creşte. Altele spun că sunt prea tinere şi mai există şi cazuri în care nu au susţinerea partenerului de viaţă. Am avut chiar recent un caz cu o femeie care a încercat să se sinucidă – vroia să se arunce de pe un pod – din cauza sarcinii. Soţul ei era furios, nu o susţinea, dar am convins-o să ducă sarcina la capăt iar acum are o fetiţă şi e fericită. Viaţa trebuie preţuită“, spune fondatorul centrului Noua Speranţă – Deva, Bert Block. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago