Categories: Sport

Nou atac la titlurile de campioni

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la Hard Steel Hunedoara, secţia Călan, vor să repete istoriile de succes din anii trecuţi şi la ediţia 2012 a Campionatului Naţional de Taekwon-Do I.T.F. La competiţia care va avea loc mâine şi duminică la Timişoara, participă şi cluburile Pantera Neagră Petroşani şi Cobra Deva.

Favoriţi la medalii
Dintre sportivii celor trei cluburi hunedorene care se vor afla la start, cei din Călan, antrenaţi de Cristinel Popa, au cele mai mari şanse la medalii. „Ne vom prezenta la start cu 11 sportivi, cinci seniori şi şase juniori. Obiectivul este acelaşi ca în fiecare an, de a avea cât mai multe prezenţe pe podium. Cosmin Oprescu, Cristian Popa şi Artur Meizel sunt multipli medaliaţi la competiţii naţionale, europene şi mondiale şi sunt printre favoriţii la medalii. Din păcate, lidera echipei feminine, Andreea Nagy, şi-a rupt mâna la antrenament şi nu vom avea echipă completă la fete”, a spus antrenorul Cristinel Popa de la „Hard Steel” Hunedoara – Secţia Tae-kwon-do Călan.

Ţine la respectarea blazonului
Cosmin Oprescu, cel mai experimentat şi medaliat sportiv al clubului din Călan, doreşte să-şi onoreze blazonul. „Ţintesc titlul de campion naţional la categoria 80 kilograme, pentru a rămâne în componenţa lotului naţional şi a avea drept de participare la viitoarele competiţii internaţionale”, a spus talentatul sportiv.
Toate probele de concurs au un grad ridicat de spectaculozitate, astfel că întrecerea se anunţă extrem de atractivă. Competiţiile de luptă (kumite), sparring, tehnici speciale şi spargeri forţă au ca ingrediente ale show-ului ambiţia, încrâncenarea, viclenia şi „războiul psihologic” între adversari. La tull (kata), există spectacolul preciziei şi eleganţei în regim de forţă şi viteză, rezervat doar cunoscătorilor.
Competiţia se va desfăşura la seniori şi juniori I, la individual şi pe echipe, atât la feminin, cât şi la masculin şi este organizată de către Federaţia Română de Taekwon-Do ITF şi Clubul Sportiv „Daisho” Timişoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago