Categories: Actualitate

Noi puncte de acces la Internet gratuit în Deva

Cel puţin 10 locuri publice din Deva vor avea Internet gratuit în cadrul programului lansat de Comisia Europeană şi destinat cetăţenilor şi vizitatorilor din UE.

Prin iniţiativa ”WiFi4EU”, administraţiilor publice le sunt oferite vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a instala puncte de acces WiFi în spaţii publice interioare sau exterioare – de exemplu, localuri ale municipalităţii, şcoli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice şi pieţe. Voucherele WiFi4EU pot fi utilizate atât pentru instalarea de reţele WiFi publice complet noi, cât şi pentru modernizarea sau extinderea acoperirii unor reţele existente.
Primăria municipiului Deva este una din administraţiile locale din judeţ care implementează proiectul UE „WiFi4EU”. Termenul de finalizare a proiectului este de 18 luni de la intrarea în vigoare a Acordului de grant.
Noile puncte de acces gratuit la Internet din municipiul Deva vor fi funcţionale până la sfârşitul anului 2020, în următoarele zone: Gara CFR, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (interior), Poşta Veche – Piaţa Victoriei, sensul giratoriu din apropierea hypermarketului Lidl (Strada Bejan), Skate Park, Dog Park, Piaţa Agroalimentară, Platoul Bejan, Strada Mihai Eminescu – Micro 15 – chioşc pensionari. De asemenea, în cadrul programului WiFi4EU vor fi modernizate reţelele WiFi publice din zonele Piaţa Arras, Piaţa Unirii şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (exterior).
Proiectul WiFi4EU are un buget în valoare totală de 120 de milioane de euro şi se desfăşoară în toate statele UE, precum şi în Norvegia şi Islanda. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dar proiectul „toalete publice” când îl veți implementa? Că put gangurile și pereții blocurilor a urină (pișat). Suntem de ev mediu la capitolul civilizație și igienă!

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

4 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

21 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

21 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

21 de ore ago