Categories: Sport

Noi membri desemnaţi în Comitetul Internaţional Olimpic

Britanicul Sebastian Coe (foto), preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF -World Athletics), a devenit vineri membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în urma unui vot, după ce candidatura sa a fost de mai multe ori amânată, informează AFP.

În ciuda celor două titluri olimpice în proba de 1.500 m (1980 şi 1984) şi a eforturilor depuse începând din 2015 pentru a redresa IAAF (vechiul nume al World Athletics) în plină criză de corupţie, Coe a fost frânat de suspiciuni legate de un conflict de interese, el fiind unul dintre conducătorii unei firme de consultanţă, CSM, specializată în domeniul sportului.
După ce Coe şi-a modificat statutul în cadrul companiei în care a ocupat postul de director general, către o poziţie pasivă, candidatura sa a fost propusă şi aprobată cu o largă majoritate (77 de voturi „pentru“, opt „contra“, şase abţineri) la a 136-a sesiune a CIO, desfăşurată prin videoconferinţă. Britanicul de 63 de ani a fost deputat conservator şi preşedinte al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra.
CIO a aprobat vineri candidaturile altor patru persoane: Prinţesa Reema Bandar Al-Saud a Arabiei Saudite, cubaneza Maria de la Caridad Colon Ruenes, campioană olimpică la aruncarea suliţei în 1980, Kolinda Grabar-Kitarovic, fostă preşedintă a Croaţiei între 2015 şi 2020, şi mongolul Battushig Batbold.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

12 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

17 ore ago