Comunitate

Noaptea bibliotecilor

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva îşi aşteaptă şi în acest an prietenii fideli, sâmbătă, 6 octombrie, începând cu ora 18:00, să petrecem împreună „Noaptea Bibliotecilor”, unul dintre cele mai îndrăgite şi mai aşteptate evenimente culturale organizate de noi în fiecare toamnă, la început de octombrie. La acest eveniment sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să se bucure de programul divers pe care l-am pregătit pentru prietenii de toate vârstele ai bibliotecii noastre.
La cea de-a VIII-a ediţie a „Nopţii Bibliotecilor”, de-a lungul întregii seri şi până târziu în noapte, vor putea fi urmărite momente artistice, activităţi de divertisment, întâlniri cu artişti, expoziţii, vizionări de filme după următorul program:
Orele 18-19 – „Vrăjitorul din Oz” de L. Frank Baum, spectacol de teatru pentru copii susţinut de Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani;
Orele 19-20 – Face Painting şi Clown Party;
Orele 20-21 – Concert MIRCEA BANICIU, unul dintre cei mai îndrăgiţi cantautori români, cel care a încântat multe generaţii cu cântecele sale devenite şlagăre.
*** Un foc de artificii va încheia partea de spectacol a Nopţii Bibliotecilor.
Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat printr-o serie de expoziţii care şi-au propus să reînvie atmosfera de mare efervescenţă din anul 1918, din perioada ce a premers şi cea care i-a urmat Marii Uniri, astfel:
La intrarea în bibliotecă, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de un panou ilustrat având ca subiect „Contribuţia hunedorenilor la Marea Unire”;
Orele 21:30-22 – Vernisajul expoziţiei „Marea Unire în documentele vremii” (Sala de Lectură), cuprinzând peste 20 de publicaţii editate în anul 1918, puse cu amabilitate la dispoziţia noastră de către Biblioteca ASTRA din Sibiu şi Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, publicaţii ce conţin articole referitoare la Unirea de la 1 decembrie 1918. Pe lângă ziarul „Libertatea” din Orăştie, vor putea fi răsfoite ziare din Arad, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Suceava şi Timişoara, toate conţinând articole ce reflectă atmosfera de excepţional entuziasm generat de acest moment de importanţă epocală în istoria românilor.
Vizitatorii vor putea, de asemenea, să vadă şi numeroase documente autentice provenite de la Serviciul Judeţean Hunedoara al Arhivelor Naţionale, puse la dispoziţia publicului nostru, documente de epocă legate de marele eveniment istoric pe care îl marcăm în acest an.
Orele 22-22:30 – Atelier de educaţie financiară: „Bani IQ şi Bani pe Net”;
Orele 22:30-23 – Vizitarea secţiilor, birourilor şi depozitelor bibliotecii sub îndrumarea unui ghid;
Orele 23-02 – Filme istorice româneşti (proiecţii de filme în curtea instituţiei şi la Sala de Lectură).
Stand de carte cu vânzare – Curtea Veche Publishing din Bucureşti (Secţia de Artă şi Carte Franceză).
Ca în fiecare an, de Noaptea Bibliotecilor, cititorii care nu au returnat la timp cărţile împrumutate vor fi iertaţi şi nu vor plăti penalizări. Totodată, cei care vor dori să se înscrie la bibliotecă o vor putea face gratuit.
Sperăm ca, şi la această ediţie a Nopţii Bibliotecilor, Biblioteca Judeţeană să aibă un număr mare de oaspeţi cărora le deschidem porţile cu mult drag.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago