Categories: Eveniment

Nici un caz de gripă în judeţul Hunedoara

Oana Mihnea

Având în vedere anotimpul rece în care ne aflăm şi variaţiile de temperatură care se înregistrează, în comparaţie cu aceeaşi perioadă de raportare de anul trecut, numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii şi pneumonii a crescut. Din fericire, nu a fost semnalat nici un caz de gripă.

Conform datelor oferite de medicul Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara, în săptămâna 27 octombrie-2 noiembrie s-au înregistrat 1.531 de cazuri cu infecţii acute respiratorii, din care 427 pneumonii şi 165 de internări. Anul trecut, în aceeaşi perioadă au fost 1.338 de infecţii respiratorii, din care 464 pneumonii.
„Cauzele care pot determina îmbolnăvirea sunt multiple. Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea, în primul rând, trebuie consumate cât mai multe fructe şi legume, în stare naturală, fără să fie trecute prin pocesul de fierbere. De precizat că, atât prin congelare, cât şi prin murare, în fructe sau legume se păstrează toate vitaminele şi consumate, acestea asigură necesarul de vitamine în organism.
De asemenea, o alimentaţie sănătoasă duce la creşterea imunităţii generale a organismului. Pentru elevii care petrec în medie cinci, şase ore la şcoală, este foarte important ca aceştia să iasă afară în pauzele dintre cursuri, iar în clase să fie lăsate deschise geamurile, pentru a intra aer curat. Tot în privinţa copiilor, cei mai mici nu trebuie îmbrăcaţi exagerat de gros, cel mai bine este să aibă mai multe straturi de haine, care să poată fi date jos în funcţie de temperatura de afară. Îmbrăcămintea pentru adulţi trebuie să fie din materiale naturale şi să se evite cele sintetice, pentru a lăsa organismul să respire. În încăperile supraaglomerate, este absolut necesar să se respecte regulile de igienă, pentru a evita transmiterea microbilor de la o persoană la alta. În privinţa suplimentelor alimentare, acestea nu înlocuiesc un regim de viaţă  sănătos“, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
Vitamina C are un rol esenţial pentru organism, mai ales în perioada rece. Alimentele care conţin o cantitate semnificativă de vitamina C sunt ardeiul roşu, frunzele de pătrunjel şi citricele.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago