Nici o școală din județ nu are director titular

Sorina Popa

Ministrul Economiei, Sorin Cîmpeanu (foto), a declarat recent că nu vom mai avea numiri politice în funcțiile de directori de școală sau la Inspectoratele școlare. Ministrul susține că acest lucru se va întâmpla prin modificarea compo­nenței comisiei de interviu la concursurile de directori.

Au amânat câteva luni
Influența politică în numirile de directori sau inspectori școlari “garantez că nu va mai fi” realitate, a spus recent ministrul Edu­cației, Sorin Cîmpeanu. El a adus ca argu­ment componența comisiei de interviu la viitorul concurs de directori de școli, comisie ce include doi profesori titulari și un reprezentant al mediului privat. Con­cursul pentru directorii de școli 2021 va începe pe 14 septembrie, proba scrisă va fi pe 15 octombrie, anunță ministrul Edu­cației într-o conferință de presă organizată la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat că numirile directorilor vor fi făcute la finalul lunii decembrie, cu înce­pere din 10 ianuarie 2022.
Sorin Cîmpeanu: „La nivel de calendar: concursul va debuta în data de 14 septem­brie, în condițiile în care anul școlar 2021 – 2022 începe pe data de 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pen­tru ocuparea funcțiilor de director în toate școlile din România. În data de 15 octom­brie va fi organizată proba scrisă. Pe par­cur­sul lunilor noiembrie și decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. De asemenea, în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile denumire. Numire începând cu data de luni, 10 ia­nuarie, data la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022.
Practic, întregul concurs se va desfășura în durata semestrului unu al anului școlar viitor. Este mai bine să demarăm concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, așa cum a fost a­nun­țat anterior. Printre elementele care sus­țineau data de 27 iulie se regăsea ne­voie de numire a directorilor interimari, al cărui contract expira. Dintre cei care au promovat concursul de pe 27 iulie. Vom vedea în cele măsură se va regla aspectul interimarilor, deocamdată legea este foarte clară în această privință. Important este să avem anul școlar viitor directori în fiecare școală numiți pe criterii de com­pe­tență. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență.”

Din nou, detașări
În județ, inspectorul școlar general, Ilie Pîrvan, susține că vor fi scoase la concurs 179 de posture de directori și directori adjuncți pentru școlile generale și licee.
Pentru cei care au dat concurs pe post, acum li se termină mandatul, iar altora le expiră detașarea pe post. Sigur, nu lăsăm unitățile de învățământ fără directori până la finalizarea concursurilor. De aceea, vom pune directori cu delegare, detașați în in­teresul învățământului până la organizarea concursurilor, dar nu mai târziu de 31 au­gust 2022. Pentru prelungirea mandatelor de directori și-au dat acordul 85 la sută dintre aceștia”, susține inspectorul școlar general.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • "Ministrul Economiei, Sorin Cîmpeanu (foto), a declarat recent că nu vom mai avea numiri politice în funcțiile de directori de școală sau la Inspectoratele școlare.,"

    Cine, unde si la ce face economie?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago