Nici a patra moţiune de cenzură n-a avut succes

Sorina Popa

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, ieri, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Moţiunea a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni „pentru“ şi opt „împotrivă“. În paralel, liberalii au organizat un miting în Parcul Izvor. Mitingul organizat de PNL în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, la care au participat câteva mii de persoane şi de la care au lipsit copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-a încheiat după două ore, acţiunea desfăşurându-se pe ploaie.

Se aşteptau la acest rezultat
Preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, susţine că nu şi-a făcut nici o grijă că guvernul condus de Victor Ponta nu va trece şi acest hop.  „Era de aşteptat ca moţiunea de cenzură să nu treacă. De fapt, chiar unii dintre parlamentarii liberali nu au vrut ca moţiunea să fie votată şi Guvernul Ponta să pice. Au avut ce au avut cu premierul, dar până la urmă s-au făcut de minune. Ce a fost mai neplăcut, că i-au forţat pe oameni să participe la miting. Este urât ceea ce au făcut”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor.
Parlamentarii UNPR s-au ţinut de cuvânt şi au susţinut executivul.
„Şi de data asta, UNPR a susţinut Guvernul Ponta, la cea de-a patra moţiune de cenzură la care a fost supus. Nici un parlamentar UNPR nu a votat pentru. Faptul că mai aveau nevoie de foarte multe voturi ca să treacă moţiunea dovedeşte că în Parlament funcţionează o majoritate solidă. Ţara are nevoie de linişte, nu de circ. Cred că doamna Gorghiu regretă acum tema moţiunii, deoarece Victor Ponta a venit în Parlament şi ne-a arătat contractele pe care aceasta le-a avut cu statul. E vorba de contracte bănoase”, a afirmat senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu.

Dezamăgiţi, dar degeaba
Liberalii sunt dezamăgiţi, deoarece ei au organizat şi mitingul şi moţiunea de cenzură.
„Sunt dezamăgit de atitudinea parlamentarilor care asigură majoritatea. Să nu te ridici din bancă pentru a-ţi exprima opinia, indiferent de aceasta, nu este ok. Nu e corect că unii parlamentari l-au susţinut pe cel care a promis, dar nu s-a ţinut de cuvânt, că salvează Complexul Energetic Hunedoara”, susţine deputatul PNL Bogdan Ţîmpău, copreşedinte al PNL Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago