Categories: Sport

Necazuri, din cauza terenurilor

Ciprian Marinuţ

Două dintre cele patru echipe hunedorene din eşaloanele doi şi trei şi-au anulat amicalele de pregătire programate sâmbătă, iar altele două, aflate în criză de meciuri, au jucat în condiţii puţin propice fotbalului.

S-au refugiat pe sintetic
Gruparea din Liga secundă Minerul Lupeni a ajuns la al doilea amical anulat din programul de pregătire, din cauza terenurilor impracticabile. După nedisputarea jocului cu CSM Rm.Vâlcea, trupa pregătită de Petre Gigiu a spus pas, sâmbătă, şi meciului pe care trebuia să-l joace, acasă, cu Minerul Mătăsari. Ca să nu stea degeaba, minerii au înlocuit jocul de verificare cu un antrenament la o sală din localitate, însă se ştie că un antrenament e departe ca intensitate şi utilitate de un joc amical. Şi Mureşul Deva, colega de eşalon a minerilor, era să rateze meciul test programat sâmbătă, al doilea din programul lor de jocuri amicale. Devenii şi-au anulat amicalul prevăzut cu F.C. Şcolar Reşiţa, deoarece în Banat, terenurile sunt improprii, însă au găsit o variantă salvatoare şi au jucat un alt amical cu Sănătatea Cluj (Liga a III-a), pe un teren sintetic din Cluj. Meciul s-a încheiat nedecis, scor 1-1, Mureşul fiind egalată din lovitură liberă, pe finalul partidei, după ce Dosan (foto) deschisese scorul în prima repriză.

Au jucat şi-n noroi
CFR Simeria, revelaţia hunedoreană din Liga a III-a, nu a găsit sâmbătă un teren pe care să poată juca amicalul cu Voinţa Sibiu, pe care-l avea programat, însă se consolează că a evoluat joi, la Arad şi că are liber în prima etapă din retur. „Cei din Sibiu ne-au anunţat că terenurile din zona lor sunt adevărate patinoare şi au spus că sunt dispuşi să jucăm la noi, dar am refuzat, pentru că şi aici, terenurile sunt improprii. Noroc că am evoluat, joi, în deplasare cu Gloria Arad, meci încheiat la egalitate, scor 2-2 (goluri Neamţ şi Lăcătuş). Lipsa terenurilor practicabile ne încurcă, pentru că acum era perioada omogenizării relaţiilor de joc şi a automatizării în aplicarea planurilor tactice. O să încercăm să găsim terenuri sintetice şi sperăm că vremea se va îndrepta. În plus, noi nu suntem chiar aşa stresaţi, întrucât în prima etapă din retur, avem liber”, a spus Mirel Biriş, antrenorul echipei CFR Simeria.
Retezatul Haţeg, formaţie aflată în subsolul clasamentului, şi-a sacrificat jucătorii şi terenul oficial de joc şi a disputat amicalul cu Minerul Aninoasa, chiar dacă meciul a fost un fel de luptă în noroi. „Am insistat să jucăm, întrucât amicalele din această perioadă sunt vitale pentru obişnuirea organismului cu ritmul de joc. Mă bucur că echipa a reacţionat bine, s-a adaptat condiţiilor grele şi a reuşit un joc mai bun decât în precedentul amical, cel cu CS Zlatna. Am câştigat cu 2-0, dar putea fi şi 1-1, dar şi 7-0 pentru noi. Ov. Popescu (32) a deschis scorul, după care am avut cinci-şase ratări incredibile, între care o bară şi două situaţii în care mingea s-a oprit în baltă aproape de linia porţii. În minutul 70, Minerul a beneficiat de un penalty şi putea să egaleze, dar portarul Farkaş a parat lovitura. Belei (75) a marcat pentru 2-0 şi a închis jocul”, a spus Titi Alexoi, antrenorul Retezatului Haţeg.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago