Categories: Actualitate

Mureşul Pricaz, campioană cu stil

Ovidiu Mănăstire

Deşi a obţinut titlul în Liga a V-a Hunedoara de etape bune, Mureşul Pricaz nu s-a menajat în ultima rundă a sezonului. Trupa de lângă Orăştie a încheiat campionatul în stil de mare echipă, învingând clar în derbiul cu Zarandul Crişcior, scor 7-2.

Recital al golgheterului
Echipa gazdă a rezolvat soarta partidei încă din prima repriză, la finalul căreia conducea cu un scor de forfait. Mureşul a marcat cele trei goluri în decurs de cinci minute, la jumătatea mitanului, prin Lupşa şi o „dublă” a golgheterului Bobby Buna. Acelaşi jucător a mai înscris de două ori în debutul părţii secunde, la 5-0 oaspeţii marcând şi ei primul gol, prin Victor Deoancă. Buna şi-a încheiat recitatul în minutul 65, când a punctat pentru a cincea oară, urmat imediat de o nouă reuşită a Zarandului, semnată de Robert Deoancă. Scorul final, 7-2, a fost stabilit de Fabian Dănescu în minutul 76.

Dominare clară
Astfel, Mureşul Pricaz câştigă categoric prima ediţie a Ligii a V-a defăşurată într-o singură serie, după ce se impusese în precedentele două campionate pe Valea Mureşului. Echipa antrenată de Ioan Dobroaia a avut o linie de clasament impresionantă, din cele 26 de partide câştigând 23, una a terminat-o la egalitate şi a pierdut doar două meciuri. Mureşul a marcat 115 goluri şi a primit 24, având atât cel mai bun atac, cât şi cea mai bună apărare a campionatului.
Cu 35 de goluri înscrise, Bobby Buna a devenit golgheterul Ligii a V-a, marcând 20 de goluri în tur şi alte 15 în retur. Alături de el, Cosmin Dămăcuş a punctat şi el de 17 ori pentru campioană iar Cornel Buta a înscris 10 goluri.
Ultima etapă a celui mai mic eşalon fotbalistic hunedorean nu a fost lipsită de rezultate neaşteptate. CS Comunal Ilia a câştigat în deplasare derbiul cu Berianul Beriu iar CS Ghelari s-a impus pe terenul echipei Unirea General Berthelot. Succese clare au obţinut Cetate Răchitova şi Agrocompany Băcia iar Cerna Lunca Cernii s-a impus la „masa verde” în faţa Victoriei Dobra, care nu s-a prezentat la joc.
MUREŞUL PRICAZ  7 (3)
Dumitrescu – Planicek (58 Oniga), Cizmaş (49 Ardelean), Popovici (46 R. Stoica), Duică – Pătruţ (cpt.), Dănescu, Lupşa – Buna, Dămăcuş, Buta. Antrenor: Ioan Dobroaia
ZARANDUL CRIŞCIOR 2 (0)
Ancaş (46 Cioflica) – Vlad, Achim, Al. Deoancă, Stoiconi – Duma (61 Stega), Terchia, V. Deoancă, R. Deoancă – Luluşa, Furdui. Antrenor: Remus Deoancă
Arbitrii: Alexandru Bălan – Cristian Petrean, Cosmin Danciu (toţi din Deva)
Au marcat: Lupşa (21), Buna (22, 26, 52, 56, 65), Dănescu (76) – V. Deoancă (57), R. Deoancă (66)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

9 minute ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

10 minute ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

11 minute ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

12 minute ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

15 minute ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

15 minute ago