Categories: Sport

Mureşul a „secat” la mal

Ciprian Marinuţ

Echipa deveană a menţinut tabela imaculată, 0-0, până în minutul 88 al „duelului suferinţei”, din deplasare, cu Juventus Bucureşti, dar a primit gol pe final, pierzând cu 1-0, şi a coborât pe ultimul loc al clasamentului.

Al cincilea eşec consecutiv

Presiunea salvării de la retrogradare a „ucis” fotbalul în meciul dintre ultimele două clasate. Juventus şi Mureşul au fost protagonistele unui joc anost şi încrâncenat, cu puţine faze de poartă şi fără realizări tehnice. Posesia a aparţinut covârşitor gazdelor, care au avut şi cele mai clare ocazii. Mureşul s-a aşezat pe două linii şi s-a mulţumit să bubuie mingile spre vârful marocan Jawad. Pe aceste coordonate, partida curgea spre un egal care ar fi adus bucurie devenilor. Când nimeni nu mai credea, trupa din Colentina a reuşit minunea şi a spart apărarea supraaglomerată a Mureşului. Marius Nae (min. 88) a prins un şut năpraznic de la 20 de metri, mingea a ajuns sub transversală, surprinzându-l pe goalkeeperul Devei, care era puţin ieşit dintre buturi, 1-0. Disperaţi, devenii au ieşit la joc să dreagă busuiocul, dar şutul lui Petresc (90) a fost respins de portarul Sardescu. Juventus a obţinut prima victorie din septembrie 2011 şi a ajuns la al treilea meci consecutiv fără înfrângere, iar Mureşul are cinci eşecuri consecutive şi preia ultima poziţie a clasamentului.

Trădaţi de condiţia fizică

Ioan Petcu, antrenorul secund al Mureşului, a recunoscut supremaţia celor de la Juventus şi a pus picajul Mureşului pe seama lipsei de pregătire. „Trebuia să ne concentrăm mai mult şi să păstrăm rezultatul, mai aveam doar câteva minute. E păcat că am căzut pe final, dar asta se întâmplă pentru că echipa nu a făcut deloc pregătire fizică. Ne-am adunat cu o zi două înainte să înceapă returul, cu jucători luaţi de la mai multe echipe. Pe finalul partidei, fiind obosiţi, jucătorii nu au mai judecat limpede şi au apărut greşelile, iar Juventus a profitat. Juventus a dominat complet jocul, după minutul 60, şi golul a venit pe undeva logic. Acum, suntem la un punct în spatele lui Juventus, însă vom lua cele trei puncte cu Arieşul de etapa viitoare. Pentru că meciul nu se joacă, avem la dispoziţie două săptămâni, în care vom pune accentul pe sudarea relaţiilor de joc şi bineînţeles, pe punerea la punct a condiţiei fizice. Lupta pentru evitarea retrogradării se va da până în ultimele etape”, a spus Petcu.

Juventus Bucureşti – Mureşul Deva 1-0 (0-0)

A marcat: M. Nae (88)
Juventus: Sardescu – Cip. Petrescu, H. Crişan, Ianuşi, F. Amet (cpt.) – Bănuţă, Bustea (‘86 Slobozeanu), Daia, G. Tene (‘63 Stănică) – Vl. Ţăran (‘48 M. Nae), Damaschin. Antrenor: Dumitru Grigore.
Mureşul: Dzelme – Petresc, Vârtic (cpt.), Geacă, Lia – Dutciuc, Al. Dan, Plăviţiu, Ungur (‘80 A. Nicolae) – T. Stan (‘64 Ciparidis)- Jawad. Antrenor: Romulus Gabor

MesagerulHunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

3 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

8 ore ago