Municipiul Orăștie are o nouă grădiniță de poveste

Magdalena Șerban

În timp ce unele instituții preșcolare și șco­lare sunt private de căldură, iar părinții își țin copiii departe de pericolul îm­bol­nă­virii, la Orăștie a fost dată în circuit noua gră­diniță cu program normal de pe Strada Lu­minii, un obiectiv investițional ma­te­rializat din fonduri euro­pe­ne, ce oferă condiții și do­tări moderne.

Pentru adulții de mâine
„Copiii se pot bucura de noua unitate edu­cațională, unde găsesc nu doar un personal competent și bine pregătit, ci și o atmosferă extraordinară și dotări dintre cele mai mo­derne. După cum am spus mereu, consider că educația este unul din­tre pilonii pe care se sprijină dez­vol­tarea unei comunități, așa că investițiile în rețeaua școlară sunt esențiale. Ca primar al municipiului Orăștie, am avut mereu printre priorități dezvoltarea rețelei edu­ca­ționale din oraș și oferirea unor condiții cât mai bune pentru elevi și cadrele di­dac­tice. Aici, la Gră­dinița cu Program Normal de pe Strada Luminii Nr. 10, am văzut că toate cele patru grupe de copii vor avea la dis­poziție un spațiu luminos, călduros și pri­mi­tor, așa că vă în­demn, dragi părinți, să vă aduceți cu în­cre­dere copiii și să vă bucurați de ceea ce oferă această locație. Felicit întreaga echipă care s-a ocupat de buna derulare a pro­iectului și le urez succes cadrelor didactice în misiunea nobilă pe care o au ”, a afirmat edilul-șef din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan (foto). Referitor la partea financiară, alesul a precizat că programul investițional prin care a luat naștere instituția preșcolară a însumat 2.626.119, 25 lei, din care contribuția de la Uniunea Europeană a fost de 2.232.201,37 lei. Proiectul a fost demarat din Fondul Euro­pean de Dezvoltare Regională prin Pro­gra­mul Operațional Regional 2014-2020.

Primar pentru toți
Totodată, ținând cont de faptul că perioada prin care trecem este una de restricții, în con­textul noilor reglementări legate de controlul pandemiei generate de COVID și al im­pu­ne­rilor autorităților centrale cu referire la deli­mi­tarea accesului în instituțiile publice, con­du­cerea locală amintește cetățenilor că per­soanele care nu dețin un certificat verde nu mai au voie în incinta clădirii primăriei. Totuși, pentru a sprijini această categorie, s-a decis să fie operaționalizate două birouri în afara sediului, și anume Registratură, respectiv Taxe și Impozite Locale. Astfel, cei care au nevoie de orice fel de servicii de la compar­ti­mentele administrative sau care doresc să își plătească la ghișeu dările, pot veni la aceste două birouri dedicate. De asemenea, există posibilitatea de a interacționa cu primăria și în format electronic. Serviciul de Taxe și Im­po­zite Locale este activ inclusiv în regim on­line, obligațiile fiscale putând fi onorate foar­te simplu, prin intermediul platformei ghiseul.ro, care este integrată și în website-ul mu­ni­ci­palității. „Le mulțumesc celor care sunt la zi cu plata taxelor, participând astfel la sus­ținerea bugetului local din care reușim să în­tocmim diverse studii de fezabilitate pentru noi in­vestiții, să asigurăm cofinanțări la proiectele câș­tigate din bani europeni sau pe axă gu­ver­na­mentală, să acoperim chel­tuielile neeli­gi­bile din cadrul acestora și să facem reabilitări, reparații și modernizări. Vă mulțumim și vă dorim să rămâneți sănătoși. Doamne ajută!”, a încheiat Ovidiu Laurențiu Bălan.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

22 de ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

22 de ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

22 de ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

22 de ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

22 de ore ago