Municipiul Hunedoara are cel mai mare buget local din judeţ

Consiliul Local al municipiului Hunedoara a adoptat bugetul local pe acest an, in­ves­tiţiile pentru dezvoltare reprezentând 75 la sută din valoarea acestuia, a informat ieri administraţia locală.

Cofinanţarea, obligatorie
Valoarea totală a bugetului local pentru anul 2021 se ridică la 404 milioane de lei, iar cea mai mare parte a veniturilor provine din fonduri europene, datorită proiectelor cu finanţare nerambursabilă câştigate de Pri­măria Hunedoara.
Conform administraţiei locale, prin sumele alocate, municipiul Hunedoara devine uni­tatea administrativ-teritorială cu cel mai mare buget local din judeţul Hunedoara, pen­tru al patrulea an consecutiv.
„Important este că, de acum încolo, Pri­măria poate merge mai departe cu imple­men­tarea proiectelor europene, cu inves­tiţiile din PNDL 2 şi din bugetul local, precum şi cu toate celelalte activităţi prestate în fo­losul cetăţeanului”, a declarat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (medalion).
Astfel, conducerea Primăriei Hunedoara doreşte să ducă la bun sfârşit cele 21 de proiecte cu finanţare europeană, aflate în diferite faze de implementare, în valoare totală de 72 de milioane de euro. O condiţie importantă pentru reuşita acestora este cofinanţarea proiectelor din bugetul local.
Pe de altă parte, administraţia locală îşi va îndrepta atenţia spre finalizarea studiilor de fezabilitate pentru atragerea de noi fonduri europene, având în vedere faptul că pentru exerciţiul financiar european 2021 – 2027, Primăria Hunedoara a întocmit o listă cu 34 de proiecte importante pentru comunitate. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago