Categories: Sport

Multă umilinţă, puţine speranţe

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a fost pusă de mai multe ori la podea şi în meciul din deplasare cu Chindia Târgovişte, fiind învinsă cu usturătorul scor de 5-0. Mai îngrijorător e că trupa antrenată de Romică Gabor a arătat în foarte rare momente că ar avea resurse de a „învia” în etapele viitoare.

Căpitan eliminat
Săptămâna în plus de pregătire, comparativ cu nimicul din prima etapă şi revenirea între titulari a internaţionalului de juniori Alexandru Petresc, au avut efect minim asupra formaţiei devene. Antrenorul Romulus Gabor a avut curajul să-l promoveze şi pe juniorul Corado Cârstoiu în primul 11 şi a aşezat bine în teren echipa, dar Mureşul a îndeplinit doar rolul de simplu şi modest partener de antrenament pentru adversara sa. Devenii au încasat repede gol, de la Cherchez (2), care a mişcat tabela cu o execuţie superbă. Prima rază de speranţă pentru Deva a fost în minutul 20, când Duţciuc a scăpat singur, însă portarul Perianu l-a blocat. Din păcate, a picat golul de 2-0 reuşit de Verdeş (34) din centrarea lui Mladen şi devenii erau groggy. Certitudinea că Mureşul va ajunge K.O. a venit odată cu eliminarea căpitanului Ambruş (45+1), care a încasat cartonaş roşu direct de la arbitra Cristina Ionescu (originară din Vulcan), pentru lovire fără minge.

Fără replică
Chindia a profitat de degringolada din tabăra deveană şi şi-a dres golaverajul, marcând încă trei goluri după pauză. Verdeş (60) a dus scorul la 3-0, după o minge respinsă greşit de defensiva Mureşului, Băluţă (76) l-a învins pe Apostol cu un şut pe jos, printre picioare, iar Morariu (81)  a închis tabela cu o torpilă din marginea careului. Mureşul a pierdut în prima etapă cu 4-0 partida de acasă cu Luceafărul Oradea. Chindia a bifat astfel primul meci în liga secundă,  în care a înscris mai mult de două goluri. „A fost un antrenament cu public. Un joc uşor, cu o echipă reunită abia cu o zi înainte de debutul returului”, a spus Gică Popescu, preşedintele  onorific al grupării Chindia Târgovişte.

Chindia Târgovişte – Mureşul Deva 5-0 (2-0)
Au marcat: Cherchez (2), Verdeş (34, 60), Băluţă (76), Morariu (81)
Chindia: Perianu – Pătru, Morariu, Mladen, Buşu – I. Radu (‘49 Băluţă), Poiană, Honciu (‘57 I. Şerban), Cherchez – C. Anton (‘64 Negoiescu), Verdeş (cpt.) Antrenor: Flavius Stoican.
Mureşul Deva: C. Apostol – Petresc, Ambruş (cpt.) Al. Dan, Vârtic, Geacă – Duţciu (‘83 Lia), Plăviţiu, Cârstoiu (‘46 Nicolae), Ungur – Ciparidis (‘55 T. Stan). Antrenor: R. Gabor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o oră ago