Categories: Sport

Condamnaţi la retrogradare

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi-a semnat sentinţa de părăsire a eşalonului secund, după ce a pierdut şi al treilea meci direct cu rivalele din lupta pentru supravieţuire. Trupa antrenată de Romică Gabor a fost învinsă, acasă, scor 0-2, de FC Olt, în urma unor goluri primite în minutele 90 şi 93.

Blestemul prelungirilor

Ambele echipe au rămas restante la capitolul fotbal, însă devenii au pierdut, pentru că au fost mai deficitari la condiţie fizică şi ambiţie. Fazele cu adevărat periculoase au fost rare, iar un egal alb ar fi fost mai conform cu realitatea din teren. Verdictul partidei s-a dat pe final, când Mureşul a „terminat benzina”, iar FC Olt a profitat şi a forţat victoria. În ultimul minut de joc (90), Vîlcică i-a furat mingea căpitanului devean Ambruş şi i-a pasat în careu lui Huţanu, care a şutat la colţul lung, 0-1. Minutul trei al prelungirilor a însemnat dublarea avantajului pentru FC Olt, întrucât Dragalina a trimis direct în vinclu din lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga. Este al treilea eşec suferit de deveni pe final de meci, cu contracandidatele la evitarea retrogradării, după 0-1 cu Juventus Bucureşti şi CSM Rm. Vâlcea. În retur, echipa deveană nu a obţinut nici un punct pe teren din nouă etape.

Au avut o bară

Până la minutele „negre” din final, raportul ocaziilor a fost favorabil ca număr oltenilor, însă şi devenii şi-au arătat de câteva ori colţii. Cea mai mare ocazie a Mureşului s-a consemnat în minutul 27, când Vîrtic a reluat cu capul în transversală, după un corner executat de Petresc. O altă bună oportunitate pentru alb-roşii a avut loc cu trei minute înainte de primul gol, când Petresc a şutat bine din lovitură liberă 25 de metri, dar portarul advers a scos de sub transversală.

Mureşul Deva – FC Olt 0-2 (0-0)
Au marcat: Huţanu (90), Dragalina (90+3); Stadion: „Cetate”. Suporteri: 200.
Mureşul: Dzelme – Apostol, Ambruş (c), Geacă, C. Lia (A. Niculae 13) – Al. Petresc, Vîrtic, Plăviţu (Ciparidis 86), Ungur (Cîrstoiu 46) – Dutciuc, Jawad. Antrenor: Romulus Gabor
FC Olt: Bordea – Bogdanovici, Irimescu, Cruşoveanu, Giurcă (Huţanu 46) – Polgar, A. Pavel (c) (Dragalina 63), Corneanu, A. David (Vîlcică 82) – Melcea, Burcea. Antrenor: Daniel Oprescu

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

17 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

17 ore ago