Morţii de Covid vor putea fi înmormântaţi normal

Şeful Secretariatul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a precizat ieri faptul că se vor schimba regulile de înmormântare în cazul morţilor de Covid-19.
Va fi permis preotul la spital, sicriul în ca­pelă şi înhumare tradiţională. Mai precis, Victor Opaschi spune că regulile de la în­mor­mântare în cazul morţilor de Covid-19 se vor schimba înainte de Paşte. Familiile nu vor mai fi în situaţia disperată de până acum, pen­tru că aşa cum se ştie, nu li se permitea să-şi ia rămas bun de la cei dragi decedaţi de Covid. Noul regulament prezentat de Secre­ta­riatul de Stat pentru Culte prevede faptul că pacientul bolnav de Covid -19 va avea dreptul să cheme preotul la spital.Tot în regulament scrie că decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare. Se ştie că, până în prezent, mortul era băgat în saci de plastic, iar sicriul era sigilat.
Acum, după noul regulament, mortul va putea fi dus la capelă, iar înmormântarea se va putea desfăşura respectând tradiţia şi cul­tul religios, potrivit modificărilor precizate de Victor Opaschi, şeful Secretariatul de stat pen­tru culte.
„Concret, pe această platformă, repre­zen­tanţii cultelor au susţinut modificarea mă­surilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19. Am găsit soluţii optime şi de completare a anexei ordinului Mi­nistrului Sănătăţii. Aşadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deşi decedatul a murit de Covid-19, sicriul se va putea depune în capelă” , a spus şeful Se­cre­ta­riatul de stat pentru culte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

6 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

6 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

6 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

6 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago