Molot pune PSD cu botul pe labe

05 biblioteca deva (14)

Nicolle Ebner

Numirea directorului interimar al Bibliotecii judeţene spulberă iluziile puterii locale (PSD-PDL) că poate pune stăpânire şi pe instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), fără acordul preşedintelui Mircea Ioan Moloţ.

Candidatul social-democrat, lăsat pe tuşă
Postul de director al Bilbiotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” a devenit  vacant la începutul lunii iulie, odată cu ieşirea la pensie a directorului Gabriela Marcu. Şi, pentru că nici unul dintre partidele din coaliţia de guvernare nu are dreptul legal să-şi revendice funcţia de conducere, deoarece numirea directorului Bibliotecii Judeţene intră în atribuţiile preşedintelui CJH, postul a fost ocupat de către bibliotecarul Sebastian Bara, printr-o decizie semnată de Moloţ. Asta, în condiţiile în care, la bursa zvonurilor, se dădea ca sigur că viitorul director al Bibliotecii judeţene va fi un reprezentant al PSD. Astfel, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, a pus PSD cu botul pe labe, demonstrând partidelor din coaliţie că, în goana după putere, şi-au împărţit degeaba instituţiile care nu le aparţin.

Avansare spectaculoasă
Sebastian Bara va asigura interimatul conducerii Bibliotecii judeţene, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului vacantat, concurs ce va avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie, după întoarcerea lui Moloţ din concediul de odihnă. În urmă cu o lună, preşedintele CJH declara că: „în consiliul judeţean nu există vreun post ocupat de pensionari. Şi doamnei Gabriela Marcu, care mă întrebase dacă poate să-şi continue activitatea ca director al bibliotecii, i-am explicat că nu pot face rabat de la regula instituită, şi că am renunţat până şi la Mihaela Muntoiu, consilierul meu pe probleme de agricultură, pensionată şi ea începând cu data de 1 iulie”. Rămâne de văzut dacă, după surpriza neplăcută furnizată de ministrul Ridzi, dar şi în funcţie de evoluţia politică de la nivel judeţean, Moloţ îşi va menţine intenţia de a da o şansă tinerilor specializaţi în această branşă, să acceadă la funcţia de director al instituţiei judeţene.

Un gând despre „Molot pune PSD cu botul pe labe”

  1. Din pacate, nu PSDul ci cultura a fost pusa cu botul pe labe cand s-a numit un manelist lingusitor si incult la conducerea bibliotecii, sclavul fostei directoare.
    Daca si concursul il va „castiga”, inseamna ca pentru CJ cultura este egala cu zero.
    Rusine !!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.