Categories: ComunitateFlash

Moloţ, depistat de ANI în conflict de interese

Într-un comunicat, Agenţia Naţională de Integritate informează că s-a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Ioan Mircea Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Potrivit ANI, Moloţ a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care a fost încheiat un Acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara -, unde acesta a deţinut calitatea de preşedinte în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. Crucea Roşie – Filiala Hunedoara – a primit de la Consiliul Judeţean, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 lei. Astfel, Moloţ nu a respectat dispoziţiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, susţine ANI.  În comunicatul respectiv, se precizează că preşedintele CJ Hunedoara a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. De asemenea, se mai precizează că la data de 22 mai 2012, Agenţia a constatat în cazul lui Mircea Ioan Moloţ existenţa stării de incompatibilitate, procesul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia acestuia, menţinând raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • S-a fie obligat s-a d-ea banii inapoi la bugetul statului pentru a se putea distribui pentru burse la elevi .

  • si ce daca este in incopatibilitate,niste abureli de 2 bani nu a fost si in CA a drumurilor judetene si ce a patit,asa ca mai terminati cu aiurelile astea

  • Ăsta se crede mai presus de lege. Informator dovedit, incompatibil, penal(fals în declarații) astea se știu deja. Cine știe ce se ascunde în spatele rețelei care-l protejează? Chiar nu se poate sesiza nici un procuror din Deva, sau de la București (dacă la reședință sunt procurori fără „balls”) să înceapă urmărirea penală împotriva lui? Și dacă se dovedește a fi vinovat să-l vedem acolo unde trebuie?

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

4 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

4 ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

4 ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

4 ore ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

4 ore ago