Moloţ, declarat incompatibil!

Anamaria Nedelcoff

Iată că s-a adeverit ceea ce cotidianul nostru a arătat încă de la începutul lunii aprilie. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Mircea Ioan Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Preşedinte şi la judeţ, şi la Drumuri
Într-un comunicat făcut public ieri, Agenţia Naţională de Integritate – arătând că sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate şi că Mircea Ioan Moloţ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere – precizează că acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) şi lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.

Legea este clară, poate fi decăzut din funcţie  
Astfel, potrivit prevederilor legii amintite, ”funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.
Agenţia Naţională de Integritate precizează şi că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Contestă raportul  de evaluare al ANI
Totodată, Mircea Ioan Moloţ poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ, lucru pe care preşedintele CJ Hunedoara a precizat că l-a făcut deja. Mai mult, Mircea Moloţ declară că perioada în care s-a aflat în stare de incompatibilitate nu a produs efecte şi că nu a fost singurul în această situaţie. ”Am avut trei luni în care am fost în această stare de incompatibilitate, am făcut contestaţie şi aşteptăm să vedem care este situaţia. Nu eram singurul în această situaţie, iar în perioada respectivă, nu s-a produs nici un efect. Acolo (n.r. – la AGA) nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriştii mei nu mi-au spus nimic despre acest lucru, că aş fi în stare de incompatibilitate. Dar am preferat să ies de acolo, tocmai pentru a evita astfel de lucruri”, a declarat Mircea Moloţ.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Molotu asta, este incompatibil cu toate :bunul -simt, omenia si credinta in Dumnezeu!
    Asta de fapt n-are niciun Dumnezeu, desi se plimba toata ziua cu P.S Gurie dupa el.

  • Molot, nu-i frumos sa dai vina pe angajatii Consiliului Judetean. Esti un LAS cu credinta si seriozitate. Retragete din cursa. Nu mai ai nici o sansa. Strici banii contribuabilului degeaba.

  • cetateni ai hunedoarei scapati de acest individ si de sleahta lui de corupti ,puterea este la voi ,aveti grija cui dati voturile pe 10 iunie

  • ajung acolo prin voturile noastre ale prostimi, si pe urma ne ignora complect,singura lor grija fiind cum sa se imbogateasca mai mult,bineinteles sub aparenta legalitati.cum a ajuns acest molot dintr un salar de 4000 de lei sa detina averi de milioane de euro.

  • Mircea Molot in mod intentionat a fost la Drumuri judetene ,dupa scurt timp firma a intrat in faliment ,iar bunurile si utilajele au fost vandute la un pret de nimic ginerelui lui Mircea Molot ,o hotie de 500 miliarde ,acum acest bandit securist da vina pe angajatii Consiliului ,cand el este un praduitor care a distrus in mod intentionat firma de Drumuri Judetene pentru a fura 500 miliarde.

  • Mircea Ioan Molot un cacacios imputit.La AGA nu a fost remunerat dar de la societate a furat ,in gasca cu Prip si Pompiliu Crai si-a batut joc de peste 800 de angajati ,cu Prip are un duplex de peste 18 camere in Retezat ,din materialele de la drumuri ,la duplexul Molot - Prip ,au muncit angajatii de la drumuri gratis ,iar materialele au fost furate din firma la ordinul celor doi,asa isi fac cei doi vile cu materiale gratis ,muncitori gratis ,iar noi platim taxe si impozite pentru ca Mircea Ioan Molot sa fure. STOP MOLOT.

  • Ai distrus copilul tău măi incompatibilule!!! tu şi cu handicapatul ăla de Prip!!!..apoi l-ai pus pe barbă-cioc ăla de Crai, altă joavină împuţită care a-ngropat firma de tot!!!..contractele de întreţinere la drumuri le-a dat cuscruli şi pocăiţilor de la ArgoTab, etc, pentru că ăia au venit cu parandărătu gras!!!...srâns de ,,ouă,, de către Costel Avram, a trebuit să mai picure şi la firmele moldoveanului ,,ceava,,!!!...întreb eu, unde dracu a fost PDL-ul, când l-au pus pe Costeluş Vice la judeţ????!!!!....nişte papugii!!!

  • Atata timp cat mai sunt cioturi din tufa USP-ului si a PDL-ului in conducerea acestor institutii, se va incerca orice manevra de prost gust sa impiedice oameni capabili ca dl. Molot. Mi-e scarba de mafia asta portocalie. Salvati-ne de ei! VOTAM USL! VOTAM MIRCEA IOAN MOLOT!

  • Hotul Mircea Molot a declarat ca este sarac ,cat mai vrei sa furi piticule ,ai destul nu te mai saturi hotule Molotule.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

16 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

16 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

16 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

16 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

16 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

16 ore ago