Moloţ & compania rãmân în arest la domiciliu

Natalia Bumbac02-bulina-neagra-Molot-Depunere-canditatura-PNL-2

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ (foto) şi ceilalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie instrumentat de procurorii DNA vor mai petrece o lună în arest la domiciliu.
Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins contestaţiile faţă de hotărârea Tribunalului Alba prin care s-a dispus prelungirea arestului, decizia fiind definitivă. Prin urmare, Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Robertto Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte vor mai petrece 30 de zile închişi la domiciliu, fiindu-le restricţionat accesul la funcţiile publice pe care le deţin trei dintre ei şi la exercitarea anumitor drepturi civile.
Obligaţiile nu au fost modificate
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, instanţa a păstrat obligaţiile şi interdicţiile dispuse faţă de cei cinci inculpaţi la data de 9 decembrie. Prin urmare, Mircea Moloţ, Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte nu au voie să părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea instanţei şi trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi. Nu au voie să comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, arestul la domiciliu poate fi înlocuit cu arestul preventiv. Deşi interdicţiile şi obligaţiile impuse de magistraţi sunt clare, în cazul lui Mircea Moloţ, Tiberiu Balint şi Emanoil Milică Pup, va fi nevoie de o reînnoire a ordinului de suspendare din funcţiile publice pe care le deţin, precedentul ordin emis de Prefectura Hunedoara fiind valabil doar pentru 30 de zile. Potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, ordinele de suspendare trebuie emise în 48 de ore de la comunicarea hotărârii definitive pronunţate de către instanţă.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.