Categories: Electorale

Mircia Muntean: „Firmele private cu capital strãin sau autohton trebuie sprijinite şi încurajate”

Ambiguităţile legislative şi lipsa unor măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri privat reprezintă în opinia lui Mircia Muntean (foto), candidat la un post de deputat în colegiul Deva-Cârjiţi, două dintre problemele majore la care agenţii economici aşteaptă soluţii. Acesta este de părere că din cauza incertitudinilor şi instabilităţii legislative, companiile private cu capital autohton sau străin, interesate să demareze sau să dezvolte investiţii în municipiul Deva, întâmpină dificultăţi majore în ceea ce priveşte implementarea proiectelor lor.

„Cunosc foarte bine cât este de greu să aduci investitori în judeţul Hunedoara şi implicit, în municipiul Deva. Pentru atragerea acestora este nevoie de un cadrul legislativ simplu şi coerent, care să le asigure un mediu propice de dezvoltare. Efortul agenţilor economici privaţi de a se menţine pe o piaţă în care concurenţa este acerbă trebuie apreciat, pentru că ei sunt cei care stau la baza dezvoltării unui oraş. Tocmai de aceea, statul trebuie să vină în sprijinul acestora cu politici şi legi coerente, care să le ofere predictibilitate. Statul trebuie să înţeleagă că locurile de muncă şi viitorul cetăţenilor depinde exclusiv de modul în care se dezvoltă mediul privat. Din postura de deputat, voi susţine orice iniţiativă legislativă care vine în sprijinul mediului de afaceri. Pentru municipiul Deva, următorul pas este înfiinţarea unui parc industrial, care să ofere facilităţi investitorilor. Dacă această investiţie va fi susţinută de politici economice coerente, sunt sigur că în viitorul apropiat, Deva va beneficia de noi investiţii private, care să genereze locuri de muncă. Este poate cea mai importantă provocare a mea pentru următorii patru ani”, spune Mircia Muntean.

Tinerii trebuie să reprezinte o prioritate
În opinia lui Mircia Muntean, crearea de locuri de muncă pentru absolvenţii de facultate şi acordarea de facilităţi firmelor private care angajează tineri cu studii superioare trebuie să reprezinte o prioritate pentru parlamentarii hunedoreni. „Programul Alianţei România Dreaptă (ARD) structurează strategii economice importante, pe termen mediu şi lung. În Deva, putem aduce investitori de renume în industria de IT, ceea ce ar fi benefic pentru sutele de absolvenţi ai facultăţilor de Informatică, tineri foarte bine pregătiţi, care ar fi un câştig pentru investitori. Un avantaj important al acestei industrii îl reprezintă şi salariile mari oferite de angajatori. De aceea, subliniez încă o dată că un mediu de afaceri care se dezvoltă armonios pe nişte baze solide care ţin de legislaţie va trebui să rămână principala preocupare a parlamentarilor. Ca deputat, voi acorda o atenţie deosebită acestor probleme”, concluzionează Mircia Muntean, candidat pentru funcţia de deputat pe Colegiul Deva-Cârjiţi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Domnule Mircia Muntean ,de la familia mea aveti 18 voturi ,toti votam cu dumneavoastra, votam omul nu partidul ,ati facut multe ca primar suntem siguri ca vei face si ca deputat, ieri a venit in blocul nostru din cartierul Micro 15 ,o echipa de la USL sa ne ofere ochelari ,i-am luat si am constatat ca sunt de foarte proasta calitate ,daca ii folosesti iti strica vederea ,probabil domnul deputat Tampau ne ofera ochelari sa vedem ca el nu a facut nimic timp de patru ani in Parlament ,si vine acum cu denigrari ,il rog pe domnul deputat sa vina cu realizarile lui ,adica cati bani a adus pentru dezvoltarea orasului nostru ,cati investitori a adus ,cate locuri de munca a facut ,nu are ce sa spuna pentru ca raspunsul este ZERO. Tot atatea voturi va lua si el de la familia noastra .

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago