Mircia Muntean a fost exclus din PNL!

Sorina Popa

Ieri, Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis, la propunerea lui Crin Antonescu, excluderea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean (foto).

O hotărâre neplăcută şi dureroasă”
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la finalul şedinţei, că decizia de excludere din partid a lui Muntean a fost „neplăcută şi dureroasă, însă, în politică, trebuie să îţi asumi şi măsuri care dor“. „La Hunedoara, a fost un conflict nu mocnit, ci manifest, cotidian aproape, după ce Mircia Muntean a pierdut alegerile la filiala locală, în favoarea prietenului său, coleg şi colaborator politic, Mircea Moloţ, care este preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Toate eforturile pe care le-am făcut ca să găsim o soluţie pentru a tempera acest conflict au eşuat. Nu am avut altă soluţie, decât excluderea. A urmat aproape un an de declaraţii zilnice, de o violenţă inacceptabilă, împotriva colegilor săi de la Hunedoara, împotriva unor membri ai conducerii PNL de la Bucureşti, după care, în ultimele luni, lucrurile au intrat pe un făgaş care ar fi hazliu, dacă nu ar fi realitatea cruntă. Nu e posibil ca atacurile cele mai violente şi fistichii la adresa liberalilor să vină din partea unui coleg de partid“, a declarat Crin Antonescu.

„Nu ne-a mai reprezentat de multă vreme”
Liderul PNL Deva, Florin Oancea, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că „este o veste foarte bună pentru noi, liberalii hunedoreni, că Mircia Muntean a fost dat afară din partid. Dacă nu ar fi fost exclus, s-ar fi perpetuat conflictele din organizaţie. Mircia Muntean nu ne-a mai reprezentat de multă vreme pe noi. Înfrăţirea cu PDL l-a adus pe primarul Devei în această situaţie. De astăzi înainte, este liber să meargă în braţele celor de la PDL, să facă împreună cu ei campanii şi să explice de ce au scăzut salariile, pensiile“. Oancea a afirmat că excluderea lui Mircia Muntean a fost adoptată cu 39 de voturi „pentru“, cinci abţineri şi şase voturi „împotrivă“.

„Nu este o decizie corectă”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Mircia Muntean a declarat că „decizia de excludere a mea din partid nu este corectă. Sunt membru al PNL din 31 decembrie 1989”.  Pe de altă parte, într-un comunicat, primarul Devei declară: „Începând cu data de 03.05.2011 şi până în 5 mai, mă aflu la Bruxelles, unde sunt invitat, din partea PNL, la cea de-a opta reuniune a Comisiei ENVE din cadrul Comitetului Regiunilor Europei. În această situaţie, am fost în imposibilitatea de a fi prezent şi la Bucureşti, la şedinţa CNEX a PNL. Îi sugerez preşedintelui PNL Deva să fie atent la corectitudinea informaţiilor şi să-şi păstreze energia cu care dă declaraţii pentru cercetarea penală, când va trebui să răspundă în faţa anchetatorilor pentru fals în acte, în problema anunţurilor lipite la scările blocurilor din municipiu, când şi-a bătut joc de pensionarii Devei şi pentru un alt fals în acte, când a falsificat lista persoanelor care urmau să devină membri ai Consiliului Local Deva”.

„Un efect al războiului economic din PNL”
La întrebarea MESAGERULUI HUNEDOREAN, legată de excluderea lui Mircia Muntean din PNL, Dorin Gligor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL, a declarat: Nu înţeleg atitudinea celor care l-au dat afară pe primarul Devei din partid. El este reprezentant al comunităţii. Nu înţeleg, de asemenea, argumentul unora de a plasa oamenii politici în anumite zone (n.r. Florin Oancea a declarat că Mircia Muntean va merge la PDL). Cred că decizia luată în legătură cu primarul Devei nu este una politică, ci este un efect al războiului economic din PNL. Dacă e bine sau nu că l-au dat afară din PNL, va decide populaţia”. La rândul său, senatorul Cosmin Nicula, liderul PSD Deva, a declarat: „Este o decizie a PNL. Sper să se revină însă asupra acesteia, până la sfârşitul anului şi primarul Mircia Muntean să facă parte din echipa de candidaţi a USL Hunedoara. Dacă statutul USL permite, îi voi face o invitaţie lui Mircia Muntean, să se înscrie în PSD Deva”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • La cati medici sunt in PSD era nevoie si de un pacient... Nu cred ca organizatia deveana va saluta invitatia presedintelui... Da' ce ne mai mira in politica asta impotriva naturii si a cetateanului? Pai daca se inscrie in PSD tre' sa mearga in camapnie pentru Molot... Doamne, ce frumos va fi la noi in 2012!
    =))

  • "Ieri, Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis,"-sa te dau afara, a zis, "sturlubaticul RICA"-Crin Antonescu.
    Mai ramine ca Mircia sa-i zica "mersi" si sa ramina prieteni !!!
    O fi bucurie??? in cotetele politicii peneliste???
    Ramine de vazut !!!
    Observ cu placere invitatia dlui Nicula la PSD, poate vine si dl. Marginean, cu o invitatie.
    Dar cel mai cinstit ar fi sa-l intrebam chiar pe dl Muntean : INCOTRO ????
    Poate ramine independent si "prietin" ..????

  • Da, si daca statuul USL permite il invitam pe Vochitoiu sa se inscrie in PNL. Asa facem schimb de escroci intre noi si suntem fericiti si linistiti. Populatia a aflat ca s-a facut curatenie, ca partidele sunt vii, ca au lideri intransigenti.

  • lasati ca oricum tot el castiga primaria daca va candida si va avea si un partid in spate PDL-ul, care oricum nu are nicio persoana care sa candideze la primarie.
    cine pierde? logic PNL-ul, cina dracu il va vota pe Oancea ca si primar?

  • Nu cred că suntem normali când susţinem , ba pe unul ba pe altul! În primul rând trebuie să fim corecţi! Chiar dacă nu recunoaştem,PDL-ul NU a distrus judeţul!!! Artizanul distrugerii este PNL-ul hunedorean, şantajat din umbră de Molotz cu toată camarrilla lui!! Oare acest om nu este conştient că şi-a bătut joc de toată lumea politică din judeţ ??? Încă îl mai suferim şi din 2012 încolo pe acest individ??? Dacă suntem fraieri ...............

  • DL Molot ca sia batut joc de PNL escluzandui pe toti cei care au indraznit sa spuna alceva decat el . La mazilit pe Munteanu cu sprijinul primarilor santajandui cu bani publici ,pe acei primari care nu au coloana .

  • E corect domne' ce se intampla ? Sa-l dea afara pe omul care a reprezentat atatia ani PNL-ul in Deva ? Nu-mi vine sa cred... Uite domne' ce inseamna si politica asta.

  • Eeee... apologia PDL-ului mai lipsea de aici. Nu, ei n-au distrus judetul... cum nu?! Traiesti in diaspora??? Cine conduce toate institutiile de atata vreme?
    Nu sunt fan Molot si sper sa mor asa. Dar trebuie sa recunosc ca e unicul om cu adevarat politic din zona... restul sunt amatori sau candidati (pana acum!).
    Va fi interesant ce va face Mircia. 90% ca va candida la Consiliul Judetean - doar ca sa i-o plateasca lui Molot! Cine pune pariu pe ceasul de la mana ca va si castiga???
    He he he...

  • MOlot nu era presedinte de cons jud daca nu il avea pe mircia la primaria devei!asta e politica!!!!molot se intelege bine doar cu mafioti ca si el(achim marcus traian ,primaria buces)unde s-au spalat multi bani ,de la scoala de miliarde fara apa si wc ,pana la drumul care trece prin fata casei d-lui marcus,unde si-a dus dracu copii ca sa-i intarce,intrun varf de deal.acolo este bine de facut investitii,nu vin controale si banii curg garla de la dl molot.si vizavi de alianta......a mai trebuit sustinut candva candidatul psd la prezidentiale(geoana)si marcus,prietenul lui molot,a invatat taranii sa mearga cu base!HALAL POLITICA!AFACERI SI OI MULTE!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago