Categories: Sport

Minunea primei zăpezi din ultima etapă

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a pus punct seriei negre de şase eşecuri consecutive, prin victoria surprinzătoare, scor 4-2, din partida cu FC Maramureş, ultima a turului. Succesul devenilor a fost favorizat de şansă şi de starea terenului, îngheţat şi acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Rezultatul a contrazis flagrant aşteptările caselor de pariuri, care au blocat meciul, întrucât se mizase aproape sută la sută pe victoria băimărenilor.

Tot răul spre bine
Condiţiile vitrege şi necazurile financiare cu care s-au confruntat jucătorii Mureşului până înaintea acestui ultim meci din turul campionatului s-au dovedit în sfârşit… avantajoase. Căliţi de greutăţi, devenii s-au adaptat mai bine la ger şi zăpadă şi au câştigat o partidă în care puţini le dădeau şanse.
„Râul şi ramul” au fost „prieteni” doar cu Mureşul, sâmbătă, pe Stadionul „Cetate”. Gerul care „biciuia” la ora meciului a egalizat capacitatea de efort a celor două echipe. Zăpada, prima căzută la Deva în acest an, a anulat diferenţele de tehnicitate dintre jucători. În plus, promisiunile conducerii de la Mureşul că se vor achita restanţele financiare, înaintea vacanţei, i-au determinat pe deveni să mai lupte încă o dată cu suflet în contul banilor pe care-i au de încasat.

Dramatism şi suspans
Partida a fost asemeni unui film de calitate, creat după un scenariu în care se mizează pe răsturnările de situaţie. Favorita, FC Baia Mare, echipă fără probleme financiare şi cu o situaţie mai bună în clasament, a preluat rapid controlul. Tânăra vedetă S. Filip (min. 24) a deschis scorul cu un şut la colţul lung, după o pasă a lui Deac. Replica Mureşului a venit însă instantaneu. Melcea (26), adevăratul lider al echipei, a egalat cu latul din colţul careului mic, după centrarea lui Deaconescu. Puşi la podea de golul egalizator, băimărenii au mai încasat o lovitură, peste doar trei minute. M. Petrescu (min. 29) a încercat să centreze, mingea a prins o traiectorie curioasă, l-a păcălit pe portarul advers şi a intrat în plasă, la vinclu, 2-1. „Golul egalizator a venit repede, iar gafa portarului nostru ne-a bulversat”, a spus după meci Romulus Buia, antrenorul oaspeţilor. Uluiţi de răsturnarea de situaţie, băimărenii au avut totuşi puterea să domine partida şi în continuare. Contrar cursului jocului, Faye (min. 58), presat de un devean, a marcat în propria poartă din centrarea lui Deaconescu, după un contraatac al Mureşului, şi a dus scorul la 3-1. Nou intratul Achim (min. 61) a readus rapid suspansul în joc, înscriind pentru 3-2, cu un şut la vinclu de la 25 de metri. Emoţiile Mureşului au ţinut până în prelungirile partidei. FC Maramureş a asediat careul lui Coman, însă devenii s-au apărat cu eroism. Mai mult, în prelungiri, Deaconescu (92) a dat lovitura de graţie, stabilind scorul final la 4-2, după un alt contraatac perfect.

Speranţa moare ultima
Bucuros de rezultat, antrenorul devean, Constantin Olariu, nu a putut uita de greutăţile de la echipă. „Avem probleme financiare, dar nu suntem o echipă de adunături. Am infirmat zvonurile că am juca la pariuri împotriva echipei noastre. Suntem în grafic, fiind aproape de primul loc neretrogradabil, aşa cum ne-am propus. Sper că oficialii echipei să găsească o formulă financiară, pentru a avea o activitate mai bună din retur, pentru că în condiţiile actuale, mulţi vor dori să plece”, a  spus Olariu.

Mureşul Deva – FC Baia Mare 4-2
Mureşul Deva: Al. Coman – Al. Petresc, I. Şerban, Ambruş (cpt.), Bogman – Al. Dan, C. Crişan, M. Petrescu, I. Dragu – Melcea (92 O. Drăgan), Deaconescu. Antrenor: Constantin Olariu.
FC Maramureş: Lovasz – N. Oltean (46 Achim), Istkofor, Faye, D. Toma (cpt.), R. Fritea, M. Fodor, A. Roman, Cr. Poiană, S. Filip, M. Deac (72 M. Pop). Antrenor: Romulus Buia.
Arbitru: Cătălin Botaş (Timişoara); Asistenţi: Gabriel Bârjac şi Ferencz Tunyogi (ambii din Zalău).

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sa vina banii, sa vina banii, sa vina banii la baieti!!!!

    Se aude conducerea??? Ca de la bugetul public ati primit deja 100.000 in doua rate!!!!!

  • deva,faceti ceva si salvati aceasta echipa,platiti jucatorii si antrenorul ,restantele ,tot si ei pot incepe returul in forta sa ajunga dupa 5 etape pe la mijlocul clasamentului!si acolo sa stea!ar fii pacat ca Muresul deva sa retrogradeze!felicitari pentru victorie si la antrenamente acum .Nu pierdeti timpul,putem ramane in liga II-a lejer,numai cu munca si cu un pic de sprijin din partea municipiului Deva si conducerii.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

6 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

6 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

6 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

6 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

6 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

6 ore ago